Witam,
od jakiegoś czasu bawię się w fotografię. Po wielkich przemyśleniach zdecydowałam się przejść z lr, który już dość dobrze opanowałam, do ps w chmurze, którego w ogóle nie ogarniam...jeszcze.
Lr jest dla mnie bardzo intuicyjnym programem, bezpiecznym, natomiast ten ps w chmurze, to kombajn + informacja o przechowywaniu moich zdj "w chmurze", sprawdzanie ich pod względem legalności itp. (mam nadzieję, że nic nie pokręciłam) ale jakoś przeraża mnie to wszystko. Oczywiście zdjęcia, które robię są zgodne z prawem ale sam fakt takiej inwigilacji mnie wkurza. Do czego zmierzam... Co powinnam wpisać /zmienić w ustawieniach abym to ja i moje dane była bezpieczna? jest coś takiego?? tak jak pisałam, ps to kombajn z mnóstwem opcji i boje się że czegoś nie wiem, coś przeoczę a skoro czegoś nie wiem to ...nie wiem o co pytać. Przesadzam?![]()
Chciałabym profesjonalnie podejść do tematu i zacząć naukę od właściwej strony. Zapis zdj oczywiście w max rozdzielczości? generalnie jakieś rady/ sugestie? mogą być hasła, resztę doczytam sama. z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam