Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Stalka 24 czy 50

Domyślnie Odp: Stalka 24 czy 50

Moje gdybanie nr zakupu obiektywu zaczęło się właśnie od Tamrona 18-200 vc, ale przeglądając różne testy wyczytałem, że w zakresie 18-55 może być gorszy od kitowego stm. Co do sigm i tamronów 17-50 piszą, że z canonem nie zawsze się dogadują, więc pomyślałem o stałe. Może ktoś ma owego tamrona i może coś o nim powiedzieć, ogólnie wolałbym mieć jeden słoik. Słyszałem, że canony najbardziej lubią słoiki z tym samym logo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Robertm48 Zobacz posta
    Moje gdybanie nr zakupu obiektywu zaczęło się właśnie od Tamrona 18-200 vc, ale przeglądając różne testy wyczytałem, że w zakresie 18-55 może być gorszy od kitowego stm. Co do sigm i tamronów 17-50 piszą, że z canonem nie zawsze się dogadują, więc pomyślałem o stałe. Może ktoś ma owego tamrona i może coś o nim powiedzieć, ogólnie wolałbym mieć jeden słoik. Słyszałem, że canony najbardziej lubią słoiki z tym samym logo
    To 18-200 czy 24mm / Co to jest słoik ?

Słoik = Obiektyw

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Nie. Słoik to napływowy mieszkaniec Warszawy. Czyli prawie każdy mieszkaniec stolycy.

Pełne uzależnienie

24 czy 50 - to dość odległe ogniskowe, coś jak ogórki i pomidory albo nawet jabłka i pomidory - ogórek i pomidor jest bardziej jak 35 i 50 - jeśli nie wiesz który to kup zooma, porobisz nim zdjęcia i dalej nie będziesz wiedział.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Wątkotwórca nie jest zdecydowany, jak widać zoom także wchodzi w rachubę

http://www.canon-board.info/obiektyw...opinie-105782/
    Po co się ograniczać, Tamron 16-300

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

50 może być. Ostatnio jak gdzieś biorę cropa (bo mi szkoda 5tki na ciulanie po lasach i kajakach) to tylko z 50mm i udaje się obskoczyć, cały event . Przedostatnie wakacje rodzinne też bez problemu zrobiłem 50 na cropie.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Brunetki czy blondynki?
    Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Faktycznie, na blondynki za wąskie szkło
    To zależy ile mają w biodrach, bo w biuście jak najwięcej. To chyba oczywiste.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Nie. Słoik to napływowy mieszkaniec Warszawy. Czyli prawie każdy mieszkaniec stolycy.
    Zapominasz o wekach.

Bywalec
    Miasto
    usa

Moim zdaniem na ff najbardziej uniwersalna jest 35mm, 50mmm bywa za ciasne w niektorych sytuacjach, stosowanie z kolei 24 czesto wymaga korekcji w pp, zoom'ow nie lubie, ogniskowe powyzej 135 jezeli robi sie na amatorskie potrzeby uzywane sa rzadziej. Z kolei na crop'ie obiektyw w okolicach 58-60mm wydaje mi sie najbardziej uniwersalny. Kupno obiektywu to zawsze kompromis, inaczej trzeba wydac kase i kupowac najlepsze rzeczy w dostepnym przedziale cenowym. Ale to moje osobiste odczucia, nie bede sie kopal z koniem...

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

No tak tylko zastanawiające jest to, dlaczego uniwersalność na FF objawia się zupełnie innym kątem widzenia niż uniwersalność na aps-c. Są widać dwie uniwersalności

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów