bede bardzo krytyczny, nie prosze o pozwoleniepo prostu bucowato sie rozsiade w lozy szydercow i powiem tak :
#1 mamy portret z bardzo duza skolioza, tlusta cera i blisko tla, ramiona naturalniej albo troszeczke lzej skrzywic, tlo oddalic, lub modelke od niego, w zaleznosci co sie bardziej ruszac chce no i pudru troche, albo woda i mydelko.

#2 za jasne i za bardzo pojechane w RSE, co sie uwidacznia, reszta przyzwoita, ladnie sie dziewczyna zastanawia

#3 zle naswietlone, mnie rowniez uczyli ze recepta na przejarane zdjecie jest obrocenie go w b&w, tyle ze firanka/obrus jest biala, snieznobiala, jak po popularnym proszku, ale bialka oczu wskazuja juz na zaawansowana chorobe watroby lub nerek, no nie sa biale po prostu

#4 uuu draganem zapachnialo, jak iwdac modelka ma troche podniszczona cere, poza cieniem na ustach nawet w porzadku

#5 za ciasno, za zielono, zbyt jasno, ja sie tak do kolan nie naginam, wydaje mi sie ze dziewczyny tez nie, chyba tylko po to zeby sie w kadrze zmiescic

#6 o zabawa kosmykiem wlosow, kokieteria, i ladnie jest gdyby tylko swiatlo sie na wybacz okreslenie loju na skorze nieodbilo, poza tym chyba najlepsze (ladne ma oczy dziewczyna)

#7 ufoludek jakis ? po co ona sie tak zakrywa ? co chce ukryc ? ze jest zielona ? no tego to sie ukryc nie da

#8 klasycznie delikatnie fajnie, od storny technicznej bardzo w porzadku, tylko malo kontrastow, podciagnij levele bo za duzo szaroci, troche malo bieli w oczach i czerni we wlosach, minimalnie ale zauwazalnie

#9 za duzo wlosow za malo powietrza przed twarza, za malo samej twarzy, to zdjecie kompletnie odpada

tyle moich przemyslen, mozesz sie zgadzac lub nie, fachowcy sie pewno znajda ode mnie wieksi, moja sugestywna ocena jest wlasnie taka

pozdrawiam
krzysiek