Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Canon EF 400 mm vs Tamron 150-600 mm

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EF 400 mm vs Tamron 150-600 mm

Cytat Zamieszczone przez kimi77 Zobacz posta
    Dlatego napisałem "daje radę" . W obecnie projektowanych szkłach jest taki postęp, że wiele starych stałek już ledwo wykazuje jakąkolwiek przewagę nad współczesnymi zoomami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dlatego napisałem "daje radę" . W obecnie projektowanych szkłach jest taki postęp, że wiele starych stałek już ledwo wykazuje jakąkolwiek przewagę nad współczesnymi zoomami.
    Postęp w cenie też jest i tutaj stałki wykazują przewagę czasem więcej niż jakąkolwiek - patrz właśnie 400f5.6 vs. 100-400mk2.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Postęp w cenie też jest i tutaj stałki wykazują przewagę czasem więcej niż jakąkolwiek - patrz właśnie 400f5.6 vs. 100-400mk2.
    Tyle że ta stałka to straszna staroć i podejrzewam że gdyby zrobili nową to "postęp" w cenie też byłby widoczny .
    Przy tym w zoomie jest w "gratisie" IS .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Tyle że ta stałka to straszna staroć i podejrzewam że gdyby zrobili nową to "postęp" w cenie też byłby widoczny .
    Obawiam się, że masz rację.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Przy tym w zoomie jest w "gratisie" IS .
    Sam fakt, że 25 lat po premierze porównujemy ten obiektyw do nowych konstrukcji świadczy o tym jaki sprzet robil Canon 25 lat temu. Af i ostrość w 400 5,6 dalej stoi na wysokim poziomie.

Uprawnienia umieszczania postów