Jak się uda to pójdzie parę na testy do Was![]()
Jak się uda to pójdzie parę na testy do Was![]()
350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX
Tak to jest ciekawe rozwiązanie, jak wiemy pilot na jack to nic innego jak zwieranie styków. Ten ze zdjęcia zbyt gustownie wykonany nie jest. Jak na niego patrzę to przypomina mi się wyłącznik sznurowy (umieszczany na sznurze zasilającym) lampek wiszących i stojących biurkowych. Chodzi o lampy z lat 70 i 80-tych. Wszystkie wyposazone byly w taka sama pod wzgledem designu prostokątno - owalną puszeczke z przytyczkiem.Były biało-czarne i czarno-białe. Bardzo fajny dzwiek wydawały po nacisnieciuZamieszczone przez 1507
Wracając do tematu:
Jeśli jednak chcesz zrobić cos trwałego i estetycznego to koszty bedą jakieś.
350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX
polecam uniwersalny pilot thomsona roc130
ostatnio na allegro widzialem za 5pln ktoś sprzedawał; mały, kieszonkowy i można zaprogramować na każdy aparat;
czy tu chodzi o estetykę? ważne żeby pilot spełnił swoją funkcję , a jak sie go wykona to już zależy od samego wykonawcy i już.Zamieszczone przez misiul
Tak z ciekawosci w jaki sposob sie takiego pilota programuje ?Zamieszczone przez _invictus
o ile dobrze pamiętam:
trzeba przytrzymać dwa skrajne przyciski aż się zapali lampka, 4 środkowe klawisze, od góry do dołu, są równoznaczne z cyfrą w szeregu, tzn. ? /\(program)= pierwsza cyfra, \/(program)=2cyfra, +volume=3cyfra, -volume=4cyfra. Do EOSa 300D trzeba zaprogramować albo 0106, albo 1060 - już nie pamiętam (jeśli mylę się co do w/w kodu, zawsze można naciskac jeden z klawiszy do czasu az aparat zareaguje i wtedy od razu go zapamiętać 'mute'). Zaprogramowany pilot, zatwierdzasz 'mute'. Trzeba popróbować albo googlowac za manualem do niego
Tu jest napisane że 106 - i że pasują kody od magnetowidów Mitsubishi
Pozdr
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
To w końcu działa z canonami ten Thomson, czy nie? Testował go ktoś już?
ja probowałem z jakims innym - nawet nie wiem co to za firma...
wyczytałem, że kody od Mitsubishi TV i vcr działaja, ale przeleciałem wszystkie kody i mnie sie nie udało![]()
jakims innym? nie tym thomson'em? moze dlatego, że jest jakas drobna odchyłka (miedzy tym Twoim a thomson'em) w długości fali, czego TV i VCR nie odczuje, a aparat tak