Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71

Wątek: Jaki pilot do eos 350D?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiul
    Będzie na procku ATTINA13V.
    To powinno bez problemu wystarczyć.. Proc będzie cały czas zasilany czy przycisk będzie go załączał? Bo mogą być problemy z żywotnością bterii..
    Fajny procesorek i do tego tani bo o ile pamiętam kosztuje około 4 zł, do tego obudowa i kawałek płytki - koszt powinien się w 15 zł zamknąć..
    A masz gdzieś rozpisany ten protokół? Nie mam orginalnego pilota bo bym podłączył do oscyloskopu i z głowy..

Pozdr
    Artur Starz
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał Awatar TOMMYx
    Miasto
    Wrocław/Opole

Domyślnie

No Panowie, może uda się ograniczyć koszt do minimum.

Będę uważnie śledził wątek. Ciekawa sprawa
    Pozdrawiam,
    T.

--
    "Życie jest krótkie, sztuka długotrwała, sposobność ulotna, doświadczenie zwodnicze, osąd trudny."

Coś już napisał
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear
    Hm.. ciekawe czzy pilot działą na podczerwień czy radio. Jeśli jets to podczerwień to ze skopiowaniem nie powinno być problemu. Można by wyzwalać migawkę np. palmem. Ważne żeby znaleść gdzieś parametry tego pilota

TOMMYx: Kablowy zrobiłem sobie sam w 10 min. (a nie jestem dobry w lutowaniu itp. ) z zerowym kosztem i polecam wszystkim takie rozwiązanie Gdzieś na forum były schematy.
    Pod Palmami to dziala znakomicie. Na forum tez juz o tym bylo:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=1134
    http://canon-board.info/showthread.php?t=594
    i pewnie w kilku miejscach jeszcze :]

Sam uzywam Palma m105 i m505 do tego.

boniek
    Guest

Domyślnie

jesli chodzi panowie o remote control do 300 D to ja wyczailem aukcje na ebay w anglii (na razie tu mieszkam). Sam pilot kosztowal mnie 8 funciakow (brand new, 2 lata gwarancji)) tyle, ze przesylka byla troche drozsza niz zazwyczaj - 4 funty bo zamowienie szlo z Honkongu. Pilota uzywam i polecam...

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Będzie na procku ATTINA13V.
    i jak prace, bo coś przycichło?

generalnie pytam z zainteresowaniem, choć sam używam RC-1 - ale bardzo sobie chwalę pilota IR - nie wyobrażam sobie już używania wężyków czy kabelków, co i innym polecam. :-D

co ciekawe, canon na przestrzeni lat musiał coś poprawić w odbiornikach IR w aparatach, bo używałem tego RC-1 z 50E i było tak sobie, tzn. dobrze, gdy strzelało się na wprost od przodu apratu, z boków gorzej albo wcale.

natomiast teraz z 350D działa to dużo lepiej, zasięg się zwiększył, a w pomieszczeniach wręcz wystarcza "strzał w sufit". zaznaczam, że baterie są wciąż oryginalne i mają kilkanaście lat (i są już lekko podrdzewiałe, gdy je ostatnio oglądałem ).

natomiast najważniejsze w RC-1 jest mocowanie na pasku aparatu: jest pewne (zatrzask) i pilot jest zawsze pod ręką, nie trzeba go nigdzie szukać, co wg mnie dyskwalifikuje także np. palmy. tak więc do tej wybranej obudowy (bardzo ładna swoją drogą) trzebaby jeszcze wymyślić jakiś mały patent na pasek :wink:
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Prace trwają... Tzn. zaraz wychodzę po części na gieldę. Brak czasu niestety doskwiera. Dzięki za sugestie dot. zaczepki do paska, cos pomyślimy. Z racji tego, ze to pilot autoalarmu, można go przyczepić do kluczy, sprzączki w torbie. MXW podeślij może na PW jak wygląda zamontowanie w RC-1, bo ja go nie widziałem
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Prace trwają... Tzn. zaraz wychodzę po części na gieldę. Brak czasu niestety doskwiera. Dzięki za sugestie dot. zaczepki do paska, cos pomyślimy. Z racji tego, ze to pilot autoalarmu, można go przyczepić do kluczy, sprzączki w torbie. MXW podeślij może na PW jak wygląda zamontowanie w RC-1, bo ja go nie widziałem
    brak czasu - skąd my to znamy :wink:

ok, ciężko jest zrobić fotkę RC-1 na pasku bez drugiego aparatu, bo.... on jest tuż przy aparacie. wygrzebałem tylko coś takiego, zaraz szczegółowe fotki samego RC-1 podeślę Ci na PW.

niemniej jednak myślę, że nie musisz się aż tak tym paskiem przejmować - zawsze można pilota powiesić na naszej smyczy canonowej albo na pasku aparatu ale na jakimś mini karabinku (nie można na stałe, bo musi się łatwo odpinać).
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Qźwa, scalaka niegdzie nie można dostać ale udało się - na zamówienie. Bedzie w piątek po południu. Koszty jednostkowe (dla 1 sztuki) są dosyć wysokie niestety, ale jak się wezmie wszystkiego po przynajmnniej 10 sztuk to zaczyna to znośnie wyglądać. Największy problem z projektem płytki aby wszystko wyglądało profesional. Mocowanie baterii też mi włos na głowie jeży.Ale coś się wymyśli Mam nadzieję, że mnie wspieracie duchem, coby mi chęci nie odeszły.
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Hodga
    Guest

Domyślnie

Wszyscy cię wspieramy, młodzi i starzy :-) Jak ci się uda to będzie dużo chętnych...

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

http://www.wading-in.net/Remote.html
    prawie darmowy pilot do eos, proszę zaopiniować

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów