Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: 5D3 - Dziwne zachowanie AF

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: 5D3 - Dziwne zachowanie AF

Brak swiatla to warunki trudne dla AF - w kazdym aparacie i wtedy wystarczy jakiekolwiek zanieczyszczenie toru AF-u i problem gotowy. Tak wiec priorytetem jest rzeczywiscie czystosc lusterek , soczewek AF-u i toru wizyjnego samego obiektywu. Jesli wszystko jest ok, a dalej nie dziala jak trzeba, to powodem moze byc to, ze na czarnym tle AF nie ma na czym oprzec swego dzialania , a nawet najlepszy nie bedzie bez tego sprawnie dzialac. Sprobuj jeszcze wlaczyc , jesli wylaczone, wspomaganie dla AF-u w ustawieniach. Moze to cos pomoze. Mysle, ze calosc powinien obejrzec ktos, kto sie dokladnie orientuje w sprawie, zeby sprawdzic chociazby, czy rzeczywiscie wszystko jest czyste, jak ma byc...

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: 5D3 - Dziwne zachowanie AF

Wszystko jasne, nie jestem debilem co robi zdjęcia z dekielkiem, testuje dekielki, czy... itd. po prostu użyłem go, aby zobrazować zjawisko, które w żadnej poprzedniej lustrzance, którą posiadałem jak i posiadam nie występuje, a pojawiło się nagle w jakby nie było nie najtańszym sprzęcie.

Jak pisałem wszystko dokładnie przedmuchane itd,.. na razie w normalnych warunkach wydaje się wszystko w porządku więc Żytnią sobie daruję...

Uprawnienia umieszczania postów