Cytat Zamieszczone przez CyberR Zobacz posta
Nie wiem czy warto coś Ci odpisywać, no ale co tam...

1) może dla Ciebie to błąd, więc używaj osłon jak dobrze się z tym czujesz
2) jeszcze nie widziałem takich cudów, żeby na 85 lub 136 f 1.4 z odległości 2 m udało sie komuś nie skosić płaszczyzny aparatu pracując z ręki i na środkowym punkcie, no ale może Tobie to sie udaje
3) czyli aparat moze miec 1 pkt ostrzenia i Tobie to wystarcza - extra!
4) no widzisz coś dziwnego inni ludzie nie są tacy jak Ty, to dopiero się teraz zdziwisz
5) moze i tak, ale po co te prywatne wycieczki?
6) bez komentarza
7) jasne płacą mi za to, tylko nie pisz że nie domyśliłeś się
8) to Ciebie jest więcej, skoro się cieszycie

Z tego co napisałeś teraz i wcześniej aparat jest dla Ciebie puszką z przyciskami i instrukcją obsługi, a że przy okazji robi zdjęcia to taki dodatek. No i koniecznie zgodnie z instrukcją pamiętaj zawsze używaj osłon p-słonecznych i tylko środkowego punktu AF

R.

--- Kolejny post ---

To fakt ogłupia jak cholera.
Ludzi robiących canonem, jest trochę więcej, wg. Twoich "teorii" nie potrafią robić zdjęć. Bo tylko jest to możliwe za pomocą SONY. Super
Jak nie potrafisz kadrować, to się za to nie bierz. Ale nie wciskaj kitu, że nie jest to możliwe. Inni to potrafią, więc miej pretensje do siebie.
I nie prowadź krucjaty przeciwko tym osobom, bo będą pewnie mieli polewkę.

Proponuję zacząć używać w większych ilościach takich stwierdzeń jak "magia, super, lepiej, amazing, awesome, zjada , nie sięga do pięt ... itd ... popracuj nad tym.
Przekonasz tych co nie mają problemów z obsługą aparatu, ustawiają ostrość gdzie chcą. Koniecznie nie używaj osłon p-słonecznych bo się przedźwigasz i przepukliny dostaniesz Waga robi swoje