Cytat Zamieszczone przez ypl Zobacz posta
Po dzisiejszej wizycie w Sony Center, wiadomo, że korpus mogę mieć 27 maja, nie wiadomo nic na temat ceny, ani tym bardziej rabatu, padła deklaracja, że do 14 maja będzie wiadomo jaką ofertę dostanę. Zmieniłem szerokie szkło z Batisa 18/2.8 na 25/2, ale dowiedziałem się, że jest duży problem z dostępnością takich Batisów, jest to dla mnie nowość bo Lkę można mieć ot tak, nawet dziś jak się dysponuje środkami. Panowie oświadczyli, że oni Batisa na oczy nie widzieli nawet na szkoleniu. Potwierdziłem chęć zakupu ale zadeklarowałem, że kupię tylko komplet razem ze szkłami + flash oraz karty pamięci i dodatkowa bateria, więc jak szkieł nie będzie to korpusu nie biorę. Podpytałem też o model funkcjonowania Sony Center, Panowie powiedzieli, że w Polsce wszystko to franczyzy, na żadną super obsługę z uwagi na zakup A9 nie ma co liczyć w Polsce, chociaż korpus pozycjonowany jest jako PRO. Ja natomiast zadeklarowałem, że jeżeli nie dostanę sensownego rabatu to rozważam opcję, że się wstrzymam, mogę być early adopter, ale coś muszę dostać w zamian.
Jak chcesz być early adopter to zapłacisz więcej, bo to deficytowy towar. Trzeba było powiedzieć, że kupisz tylko w zestawie z SAL500F40G...;-)
Na jaki rabat liczysz w Sony? I jakie rabaty miałeś na szkła/korpusy Canona?