Strona 34 z 34 PierwszyPierwszy ... 24323334
Pokaż wyniki od 331 do 339 z 339

Wątek: Sony A9

Uzależniony

Domyślnie Odp: Sony A9

Zdecydowanie najlepszym bajerem jest wykrywanie twarzy przy portretach robionych z 2-ch metrów na 85/136mm. Ale to może być w niektórych przypadkach zrozumiałe i uzasadnione.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez CyberR Zobacz posta
    Tak sądziłem, szkoda czasu na takich b.....w jak Ty. Pouczaj swoje dzieci jeśli je masz, w co wątpię przeglądając Twoje wpisy na tym forum.
    Nie mam zamiaru zniżać się do Twojego żenującego poziomu, i znów nie trzymałem się powiedzenia "Nie rozmawiaj z i....ą bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" ech... ale za to trochę zabawy miałem, co mądrego mi odpiszesz i jak przekręcisz. Prawie jak partia rządząca.
    O moje doświadczenie się nie martw, potrafię ustawić ostrość na oku, ale skoro uważasz inaczej, to prawie jak liberalne media

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Zdecydowanie najlepszym bajerem jest wykrywanie twarzy przy portretach robionych z 2-ch metrów na 85/136mm. Ale to może być w niektórych przypadkach zrozumiałe i uzasadnione.

--- Kolejny post ---

O moje doświadczenie się nie martw, potrafię ustawić ostrość na oku, ale skoro uważasz inaczej, to prawie jak liberalne media
    Kolejny bez żadnego kontekstu wpis. Proszę skończ to nabijanie licznika postów chyba, że masz coś do mnie to proponuję pw lub 4 oczy.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez CyberR Zobacz posta
    Kolejny bez żadnego kontekstu wpis. Proszę skończ to nabijanie licznika postów chyba ...
    Skoro piszesz o sobie to wybaczam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Panowie, nie mam ochoty sprzątać kolejnego wątku.
    W przypadku chęci kontynuowania tej pyskówki zaproponuję parodniowy urlop każdemu chętnemu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

jak już pisałem małe i wąskie korpusy, mało miejsca w komorze "bezlustra" to potencjalne problemy z przegrzewaniem się matrycy i wykrakałem:

First reports claiming that the Sony A9 has over heating issues - DIY Photography

jakby się grzał od filmowania to nie byłbym wielce zdziwiony ale ten się grzeje od fotografowania.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    jak już pisałem małe i wąskie korpusy, mało miejsca w komorze "bezlustra" to potencjalne problemy z przegrzewaniem się matrycy i wykrakałem:

First reports claiming that the Sony A9 has over heating issues - DIY Photography

jakby się grzał od filmowania to nie byłbym wielce zdziwiony ale ten się grzeje od fotografowania.
    Przy tylu fps, to już prawie jak filmowanie.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Sony to bardzo zdolna firma, od której zawsze można sie spodziewać rewolucji technologicznych i topowych gadżetów.
    Dla mnie produkty SONY w porównaniu z innymi zawsze miały posmak przyszłości, czyli dawały poczucie, że się ma najbardziej zaawansowaną technologię, jakiej nie ma jeszcze nikt inny, w dodatku z jakąś dbałością o design i styl. Dla niektórych to może być to wrażenie Playstation, dla innych to jest technologia jutra, przy której konkurencja wygląda jak muzeum. A Playstation to też nie w kij dmuchał tylko coś co potrafią może dwie-trzy firmy na swiecie (na pewno nie europejskie ). Jedyna japońska korporacja elektroniczna, której w ogóle udaje się czasem narzucić jakiś styl w konkurencji np. z Apple.

Oczywiście Sony ponosiło czasem porażki w niektórych segmentach ale zachowuje swój charakter.

Z kolei najgorsze w Sony są dla mnie ich kłopoty ze znalezieniem równowagi między szybkim przystosowywaniem się do zmian a jakąś podstawową stabilnością tam gdzie trzeba. Ta stabilność firmy na której można polegać to też towar który się sprzedaje, a jej brak odrzuca pewne klasy potencjalnych klientów. Jak się kupuje telewizor nie ma to większego znaczenia, ale jak się inwestuje w system foto to już może być inaczej.

Byłem ostatnio na kąferęcji w pewnym jednym z tych sporszych krajów tej planety, z populacją dobrze ponad miliarda ludzi i GDP ponad dwadzieścia razy większym niż PL. Do obfotografowania zatrudniono z tuzin studentów ochotników, a przy różnych specjalnych okazjach było w sumie kilku zawodowych fotografów. Cały sprzęt, którego oni używali (100%) to był Canon. Studentom dano nowsze modele dwu i trzycyfrowe z obiektywami od kitów do lepszych dłuższych zoomów, a zawodowcy mieli piątki z elkami. Ze dwadzieścia aparatów chyba widziałem i ani jednego Sony, nawet ani jednego Nikona.

Wśród tłumów turystów tubylczych oczywiście bardzo rzadko widzi się cokolwiek poza telefonem, ale jeśli już coś ponad kompakt, to zwykle Canon. (Z selfie sticków zebranych z jednego dużego obiektu turystycznego możnaby pewnie zbudować wieżę Eiffla.)

Rzesze laików fotografii, którzy chcą "czegoś lepszego" oraz z drugiej strony zawodowcy na całym świecie są wciąż w większości przekonani, że poważny sprzęt do "dobrych zdjęć" nazywa się Canon i jak już trzeba wydać sporo pieniędzy to po co szukać czegoś innego? Zamawiając dwadzieścia aparatów marki Canon dla firmy nie popełnia się błędu, nikt nas za to nie wezwie na dywanik. Tylko entuzjaści forumowi potrafią w tej chwili docenić innowacje Sony.

Więc nie wiem jak Sony ma zarobić na fotografii na tym świecie, zwłaszcza jeśli pozbędzie się serii 6000. Chyba nie zarobi na utrzymanie swojego biznesu foto aparatami po kilka k$, bo na zaufanie większości zawodowców na szerokim świecie też dopiero muszą zapracować.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 29-05-2017 o 15:15
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uzależniony

A ile osób tak naprawdę wykorzystuje w 100% potencjał posiadanego sprzętu niezależnie od marki i korzysta z każdej funkcji? Wielu owczym pędem patrzy tylko na "marketingowe" parametry, bo tylko na ich podstawie może się odnieść. Mało kto zwrócił uwagę że sugerowana tutaj ilość dostępnych obiektywów mija się w prawdą. Opieramy się na głoszonych, powtarzanych i zasłyszanych opiniach. Czasami lepiej nie zaglądać na fora, bo można się dowiedzieć, że sprzęt, który się posiada w ogóle nie ma prawa działać

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Strona 34 z 34 PierwszyPierwszy ... 24323334

Uprawnienia umieszczania postów