Cytat Zamieszczone przez ypl Zobacz posta
No lepiej bym tego nie ujął a tak na poważnie to każdy kto się na takim czy podobnym forum udziela jest gadzeciarzem, ja tam nikomu do kieszeni nie zaglądam ale jak kogoś stać filmować rodzinę A9 to czemu nie. Dla mnie argument z rolling shutter jest dość istotny bo najpierw chciałem kupić na ten sezon wiosna lato a7s-ii do filmów i zostawić to co mam w stopce do zdjęć ale jak pokazali A9 i miało nie być rolling shutter to wymyśliłem że kupię sobie jedno topowe body i załatwię wszystkie potrzeby. Teraz wraca mi koncepcja dwóch korpusów ale w jednym systemie.
Niezupełnie to miałem na myśli. Sadzę że do filmowania rodziny (i nie tylko) A9 nadaje się doskonale i poza Tobą tego efektu rolling shutter, jeżeli w ogóle wystąpi, nikt z rodziny nie zauważy. Jeżeli puszka Ci się podoba, to nie ma się nad czym zastanawiać. Tak jak piszesz, jedną puszką wszystkiego optymalnie nie zrobisz. Tyle, ze potem zaczynasz te wszystkie puszki ze sobą zabierać (bo, a nuż coś się przytrafi ciekawego...) i zaczyna się robić ciężko, bądź nieporęcznie.
Wracajac do filmowania, to myśle sobie, że zalety samego sprzętu nie będą miały wiele znaczenia, jeżeli nie robi się post-produkcji.