Strona 16 z 34 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 339

Wątek: Sony A9

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Sony A9

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Odpuściłbym w Twoim przypadku myśl o 5D4 zamiast A9 jeśli ważna jest dla Ciebie jakość zdjęć.
    5D4 jest dopiero na 15 miejscu w rankingu jakości zdjęć w testach DxO, bezpośrednio przed A7 i A7II.
    A przecież A9 to znacznie w tym obszarze lepsze body niż A7

jp
    14 miejsce ? Ja bym się wstydzil tym robić zdjęcia. Rankingi DxO sa pewnie tyle warte co raporty Adac czy każde inne gdzie w grę wchodzi kasa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Albo nie! Kupię jakiś moto świat i kupie pierwsze auto z ich rankingu. Musi być najlepsze!

Coś już napisał

Po dzisiejszej wizycie w Sony Center, wiadomo, że korpus mogę mieć 27 maja, nie wiadomo nic na temat ceny, ani tym bardziej rabatu, padła deklaracja, że do 14 maja będzie wiadomo jaką ofertę dostanę. Zmieniłem szerokie szkło z Batisa 18/2.8 na 25/2, ale dowiedziałem się, że jest duży problem z dostępnością takich Batisów, jest to dla mnie nowość bo Lkę można mieć ot tak, nawet dziś jak się dysponuje środkami. Panowie oświadczyli, że oni Batisa na oczy nie widzieli nawet na szkoleniu. Potwierdziłem chęć zakupu ale zadeklarowałem, że kupię tylko komplet razem ze szkłami + flash oraz karty pamięci i dodatkowa bateria, więc jak szkieł nie będzie to korpusu nie biorę. Podpytałem też o model funkcjonowania Sony Center, Panowie powiedzieli, że w Polsce wszystko to franczyzy, na żadną super obsługę z uwagi na zakup A9 nie ma co liczyć w Polsce, chociaż korpus pozycjonowany jest jako PRO. Ja natomiast zadeklarowałem, że jeżeli nie dostanę sensownego rabatu to rozważam opcję, że się wstrzymam, mogę być early adopter, ale coś muszę dostać w zamian.
    Ostatnio edytowane przez ypl ; 28-04-2017 o 22:34
    5D MKIII, EF 24L 1.4 II, EF 70-200L 2.8 IS II
    R6 MKII, RF 15-35L 2.8 IS, RF 50 1.8 STM, RF to EF Adapter
    Sony a6500, Sony E 10-18 OSS
    GoPro 11

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Odpuściłbym w Twoim przypadku myśl o 5D4 zamiast A9 jeśli ważna jest dla Ciebie jakość zdjęć.
    5D4 jest dopiero na 15 miejscu w rankingu jakości zdjęć w testach DxO
    Nie, no jak można pokładać niezachwianą wiarę w testy sprzętu DxO.
    U nich zawsze Sony będzie na I-II-III....IX miejscu, reszta to dodatki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Mniej więcej z powyższego powodu pisałem, że dyskusja o Sony na forum Canona jest z założenia sprawą nieco śmieszną

Choć muszę przyznać, że byłem w szoku jak na fstoppers przeczytałem, że chwilę pobawili się A9 i nie napisali, że aparatu nawet nie udało się włączyć ;-). Choć zdanie o tym, że AF zgodnie z oczekiwaniami działa źle się znalazło
    Każdy ma swój dział marketingu.

p,paw
    Ostatnio edytowane przez pawel.guraj ; 28-04-2017 o 23:26
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Coś już napisał

Acha, jeszcze jedna ciekawostka, Pan na hasło wyprzedaję cały system (wprawdzie biedny ale jednak) canona i biorę a9, stwiedził - Panie u nas w Polsce to nie ma znaczenia, to nie Ameryka
    5D MKIII, EF 24L 1.4 II, EF 70-200L 2.8 IS II
    R6 MKII, RF 15-35L 2.8 IS, RF 50 1.8 STM, RF to EF Adapter
    Sony a6500, Sony E 10-18 OSS
    GoPro 11

Cytat Zamieszczone przez ypl Zobacz posta
    Po dzisiejszej wizycie w Sony Center, wiadomo, że korpus mogę mieć 27 maja, nie wiadomo nic na temat ceny, ani tym bardziej rabatu, padła deklaracja, że do 14 maja będzie wiadomo jaką ofertę dostanę. Zmieniłem szerokie szkło z Batisa 18/2.8 na 25/2, ale dowiedziałem się, że jest duży problem z dostępnością takich Batisów, jest to dla mnie nowość bo Lkę można mieć ot tak, nawet dziś jak się dysponuje środkami. Panowie oświadczyli, że oni Batisa na oczy nie widzieli nawet na szkoleniu. Potwierdziłem chęć zakupu ale zadeklarowałem, że kupię tylko komplet razem ze szkłami + flash oraz karty pamięci i dodatkowa bateria, więc jak szkieł nie będzie to korpusu nie biorę. Podpytałem też o model funkcjonowania Sony Center, Panowie powiedzieli, że w Polsce wszystko to franczyzy, na żadną super obsługę z uwagi na zakup A9 nie ma co liczyć w Polsce, chociaż korpus pozycjonowany jest jako PRO. Ja natomiast zadeklarowałem, że jeżeli nie dostanę sensownego rabatu to rozważam opcję, że się wstrzymam, mogę być early adopter, ale coś muszę dostać w zamian.
    Jak chcesz być early adopter to zapłacisz więcej, bo to deficytowy towar. Trzeba było powiedzieć, że kupisz tylko w zestawie z SAL500F40G...;-)
    Na jaki rabat liczysz w Sony? I jakie rabaty miałeś na szkła/korpusy Canona?
    [ 500px ]

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Hmmm, gonić, zależy co kto pod tym rozumie. Dobra wrzucę jedną zajawkę takiego mojego "gonienienia" za dziećmi chociaż nie lubię prywatnych rzeczy pokazywać ale huk niech stracę tylko muszę dociąć z dużego filmiku i uploadowac na YouTube, one moment pls
    https://www.youtube.com/watch?v=T0ih...ature=youtu.be

Reasumując plan jest taki aby w tego typu aktywnościach pojawił się A9 + 25/2 batis na gimballu, a 55/1.8 do pstryków. W sezonie (wiosna, lato, wczesna jesień) jak tylko mam czas dla dzieci to praktycznie nie rozstaję się z aparatem/kamerą (niestety obecnie jest to combo gopro/s7 edge i baaardzo sporadycznie obecnie 5dmk3).
    Dzięki za film. Jeżeli uważasz, ze potrzebujesz A9+ Batis f2 do filmowania, to czemu nie. Zwróć uwagę, że sprzęt typu A9+Batis+gimbal będzie bardziej uciążliwy w obsłudze niż GoPro+gimbal.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Uzależniony

Hmmm, gonić, zależy co kto pod tym rozumie. Dobra wrzucę jedną zajawkę takiego mojego "gonienienia" za dziećmi chociaż nie lubię prywatnych rzeczy pokazywać ale huk niech stracę tylko muszę dociąć z dużego filmiku i uploadowac na YouTube, one moment pls
    https://www.youtube.com/watch?v=T0ih...ature=youtu.be

Reasumując plan jest taki aby w tego typu aktywnościach pojawił się A9 + 25/2 batis na gimballu, a 55/1.8 do pstryków. W sezonie (wiosna, lato, wczesna jesień) jak tylko mam czas dla dzieci to praktycznie nie rozstaję się z aparatem/kamerą (niestety obecnie jest to combo gopro/s7 edge i baaardzo sporadycznie obecnie 5dmk3).
    Zegrze?

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Jaka ta fotografia prosta! Patrzysz w ranking strony będącej własnością wiodącego producenta i juz wiesz co kupić!
    Jutro zatrzymam się w salonie toyoty i podpytam, czy lepiej kupic ich auto, czy np. hondę.

Czyli jak fakty/rzeczywistość nie po myśli to trzeba wymyślić/powtarzać post_prawdę.
    Jakie to proste.

Tylko czy w tym Twoim świecie post_prawdy wszystkie testy są nieprawdzie czy tylko wybrane ?
    Czy 5D4 daje lepszej jakości zdjęcia niż Sony A7 i A7 II (jak wynika z testów DxO) czy też nie ?

A kilka lat temu, na tym forum propagowano że DxO należy do Nikona
    I aktualnie wg. tych testów lepszej jakości zdjęcia niż 5D4 daje także 6 puszek Nikona i jedna Pentaxa.

jp

PS
    DxO powstało i opracowało procedurę testowania kilka lat przed wejściem Sony do biznesu foto.
    Jest opublikowana, każdy może powtórzyć testy i zweryfikować wyniki.
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 29-04-2017 o 03:45
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Strona 16 z 34 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów