Ostatnio edytowane przez kmeg ; 28-04-2017 o 11:20
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Hehehe, chciałbymale podrzuciłeś mi pomysł, dzisiaj jadę do sony center i podrzucę temat, że wyprzedaje canona, może większy rabat dadzą
Wracając na moment do merytoryki, jeżeli chodzi natomiast o porównania 5D mk4 bo rozważałem zmianę na to, niestety ale oprócz czynnika większej wagi, mamy jeszcze inne tematy, na przykład w kwestii filmowania z tego co czytałem to mamy crop :/ Ostatnio chyba w nowym firmware został zmniejszony ale jest dalej crop. Dalej mamy temat lepszego AF, jednak A9 to konkurent 1dx mk2, no i można by tak wyliczać. Gdybym zmieniał tylko dla 500 gram to faktycznie chyba byłbym ambasadorem marki))
5D MKIII, EF 24L 1.4 II, EF 70-200L 2.8 IS II
R6 MKII, RF 15-35L 2.8 IS, RF 50 1.8 STM, RF to EF Adapter
Sony a6500, Sony E 10-18 OSS
GoPro 11
To taki sam konkurent "cegłówki" jak Olympus E-M1 Mark 2. Też ma wszystko lepsze niż "cegła" ale "cegła" jest tylko jedna i wątpię aby ci co jej używają przesiadali się na Sony i inne Olympusy. To jest trochę inny target i ten target myśli trochę innymi zasadami. Szczerze mówiąc to jak tak jakbym miał się wczuć w te Twoje potrzebny to jednak kupiłbym sobie E-M1 mark 2. Mamy jednak wolność i Sony stoi otworem.
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/