Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Jaka lampa? / fotografia kulinarna itd

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Jaka lampa? / fotografia kulinarna itd

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Z jedna lampa będzie bardzo ciężko uzyskać dobry efekt fotografując wyroby kulinarne w dość ciemnej scenerii.Do tego typu ujęć stosuje się profesjonalne softboxy, niestety cena jednego to kwota nawet 400-700 euro.a potrzeba minimum 2-3 sztuki.Jedna lampa da ci cienie.No chyba że taki zamierzasz uzyskać efekt.To tak na szybko.
    Natomiast każdą lampą zewnętrza za ok 500 zł błyśniesz ale ąż strach pomyśleć co uzyskasz.
    Najważniejsze;- czy robiłaś kiedykolwiek zdjęcia z lampą błyskową i znasz w przybliżeniu jak używać takie źródło światła.?
    Nie, tak jak napisałam - nie miałam z nią nigdy do czynienia, jedynie z tą wbudowaną, co raczej nic nie zmienia. Niestety żaden softbox itd nie wchodzi w grę, takie zlecenia to właśnie np catering, czyli nie profesjonalna sesja w studiu, a bankiet i latanie z aparatem wśród ludzi. Tak właśnie myślałam, że z jedną lampą mogę uzyskać po prostu brzydkie efekty. Czy w takim razie lepszym wyjściem byłby statyw? Taki zwykły, poniewaz jesli to catering, to nie sadze aby ktos oczekiwal ode mnie zdjec od gory; jedzenie zwykle jest w takich pojemnikach.
    Ostatnio edytowane przez zielini ; 20-04-2017 o 05:49

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów