Cytat Zamieszczone przez bejzbol Zobacz posta
Tom77 Twoje komentarze wnoszą tak wiele do tematu że lepiej je sobie podaruj...

Do autora :
Nie mój klimat ale powiem to co się na pierwszy rzut oka się nasuwa: poczytaj troche o kompozycji bo z tego setu tylko 2 mogło by ujść gdybyś strumyk dał po prawej bo lewy brzeg wydaje się znacznie ciekawszy niż porosty z prawej. Z kolorami też jest coś nie tak chyba.
Co do ostatniego zdjęcia to coś się podzialo z ostrością i nie wiadomo co chciałeś pokazać :-)
Także coś poczytaj i cykaj dalej. Z każdym pstryknięciem bedzie lepiej, a nieuzasadnione opinie jak ta wyżej najlepiej ignorwać.
Powodzenia!
Komentarz jak komentarz. Coś poczytaj i cykaj dalej - świetna rada, nie wpadł bym na to

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez xcerberek Zobacz posta
Na ostatnim zdjęciu chciałem ukazać przede wszystkim pokrzywkę, która wg mnie fajnie wkomponowała się w pień. Mógłbym podejść bliżej dla aby bardziej rozmyć pień ale wtedy by zdjęcie było niekompletne bo uciąłbym go. Nie chciałem też schodzić na przesłonę 1.8 bo czytałem na optyczne że obiektyw nie radzi sobie z tą przesłoną. Ogólnie chciałem ukazać pokrzywę otoczoną przez ten właśnie pień
Bez obrazy ale to co pokazałeś to tragedia, zdjęcia ktore zostaly zrobione przez przypadek. Napisałem prosto i szczerze - wróć do lasu, masz fajny sprzet, popatrz w wizjer, zastanow się nad kadrem, poczytaj o głebi ostrości, poogladaj zdjęcia innych. Wróć z lepszymi zdjęciami. Powodzenia