Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: 7D + c 10-18, a może 10-22

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 7D + c 10-18, a może 10-22

Cytat Zamieszczone przez TKD Zobacz posta
    To był pierwszy typ, w sensie zacząłem od weryfikacji pełnej klatki. Niemniej wydaje mi sie dość drogo, jeśli traktuję to całkowicie amatorsko.
    5D mkII z rozsądną ilością klapnięć to 3 tyś
    mogę powiedzieć tylko o swoich doświadczeniach, ja focę całkowicie amatorsko, paradoksalnie amatora interesuje tylko jakość zdjęć, zawodowiec operuje pojęciemi typu zwrot inwestycji, biznes plan czy zysk (zakupy i zyski muszą się jakoś bilansować) - amator operuje tylko jakością zdjęć (pojęcia typu inwestycja w przypadku amatora nie mają sensu), jeśli chcesz robić pamiątkowe zdjęcia to nie kupuj nic (może dokup obiektyw i wystarczy) kupisz 7D będziesz miał trochę więcej megapikseli z 350D robiłem swobodnie 30x45 cm (pewnie większe też by się dało) robisz większe wydruki? jak często? ja kupiłem fulfrejma bo robię sporo zdjęć z gęstymi filtrami i chciałem się oderwać od cropowego sraczkowatego szumu, odszumiania i tracenia czasu na prostowanie pikseli które powinny być proste - mam fajne zdjęcia właściwie to jedno mi przychodzi do głowy zrobiłem z pięć lat temu, obrabiałem ze dwa razy i nadal uwiera mnie jak drzazga w dupę - w końcu go zrobię ale aparat ewidentnie nie sprostał warunkom - z 6D jak dotąd nie miałem takich problemów - a to że kiedyś powtórzysz zdjęcia to mit - w przypadku długich czasów naświetlania nigdy nie trafisz na podobne warunki, więc jeśli warunki były nietypowe to powtórki nie będzie.

i żeby było jasne - cropy canona w normalnych warunkach robią normalne zdjęcia, nie jest to jakieś cudo ale daje sie na to patrzeć i drukować, wydruki są nawet lepsze (znacznie) niż to co oglądasz na monitorze.

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Co do tego większość się pewnie z Tobą zgodzi, tylko pokaż, gdzie da się kupić taki zestaw za kwotę porównywalną z wartością 7d + 10-22 (zakładam, że obydwa używane, więc na całość 2500-3000, w porywach do 3500)
    niestety, potrzebujesz większego budżetu, a potem dodatkowo będziesz płacił więcej za optykę - zawsze doradzam żeby najpierw podliczyc optykę.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Odpuść na początek FF, 10-22 lub 10-18 wystarczy, do tego 500D-700D albo 50D-70D. Tez uważam że rozsądna ilość klapnięć w 5D to 3tys na miesiąc
    500D - miałem, słynna 15mpixelowa matryca - kiszka straszna - nigdy więcej jedyna zaleta to waga korpusu.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 15-04-2017 o 18:27
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów