Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Ostrzegam przed akcją CASHBACK Canona

Mieszany widok

Domyślnie Ostrzegam przed akcją CASHBACK Canona

Hej, historyjka ku przestrodze.
    Jeśli drogi użytkowniku Canona zamierzasz skorzystać z akcji CASHBACK, zastanów się dwa razy.
    A było tak. Zimowy CASHBACK, w Media Markt w Poznaniu 2 egz. EF 24-70/4 za 2999 zł, oryginalne, nowe, w odpowiednim pudełku. Wielka plansza CASHBACK i informacja o zwrocie 860 zł. Do tego akcja "pierwsza rata gratis". No nic, tylko brać!!! Wziąłem, powycinałem co trzeba, zarejestrowałem się na odpowiedniej stronie, zaakceptowałem co trzeba, wysłałem skany itp. No i czekam na 860 zł. Mija jakiś czas, 23 lutego 2017 r. przychodzi e-mail o następującej treści:

Z przykrością informujemy, że nie możemy zatwierdzić zgłoszenia złożonego w ramach Promocja Cashback.
    Stało się tak z jednego lub kilku niżej wymienionych powodów (zgodnie z regulaminem promocji):
    Podany numer seryjny został już wcześniej zatwierdzony. W celu potwierdzenia, że podany ciąg cyfr jest poprawny prosimy o przesłanie zdjęcia produktu z widocznym numerem seryjnym.

Odpisuję oczywiście, że robią sobie jaja, że mam pudełko, spełniłem wszystkie warunki promocji, kupiłem w odpowiednim sklepie, wyciąłem numery i nie jestem wróżką, żeby domyślać się które numery seryjne nie uczestniczą w promocji. Oczywiście zgodnie z ich prośbą wysyłam zdjęcie obiektywu. Odpisują, że weryfikują i od tego czasu cisza, na monity nie odpowiadają, mają w d... Dla mnie to definitywny koniec przygody z Canonem, tego rodzaju złodziejskie, cwaniackie praktyki doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Grosza nie wydam już na ich sprzęt. Sprawa oczywiście wyląduje w sądzie.

Warto wiedzieć, że ta "szacowna" firma zachowuje się czasem jak cwaniaczek z szemranego targowiska.
    Tyle, ku przestrodze.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Ostrzegam przed akcją CASHBACK Canona

Jesli ktos zrobil wala to typ z MM ktory zarejestrowal wczesniej obiektyw.

Aha, czyli jak ktoś oszukał Canona, to Canon może po prostu przerzucić koszty wałka na kolejnego frajera i wszystko jest git. Kasa się zgadza.
    Wytłumacz mi jeszcze jak ten pracownik MM wkleił numery w pudełko w taki sposób, że ja tego nie zauważyłem i musiałem je znowu wycinać.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Mógł zrobić fotkę całego pudełka i "wyciąć" kod w fotoszopie.
    R3 + RF85LDS

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

To byla wersja "nornalna" czy oem?

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Atakuj, może osoba odpowiedzialna za Twoja sprawę już tam nie pracuje i dlatego cisza, albo zadzwoń do Canon Polska z prośbą o wyjaśnienia kto i dlaczego. W MM czasem sprzedają taniej z wyciętym kodem ale jest to opisane szczegółowo wraz z podanym przebiegiem i brakami kodu na pudełku. Gdy kupowałem 6D była taka oferta w okolicach października chyba.

PS. Z podobnych powodów pożegnałem fuji, obiektyw kupiony we czwartek o 18.30, promocja ruszyła o północy, obiektyw odebrany w piątek już w dniu promocji.

Rozumiem, nie jestem wróżką ale 430 pln drogą nie chodzi, także zdobyty telefon do marketingu i pytanie czy jest szansa bo przecież kilka godzin...

Nie i nie dzwoń synku bo nie mam czasu gdyż idę na lunch... spaduwa

Także potrzymalem ból w sobie i z radością sprzedałem całe to fuji i wróciłem do Canona.

A cash back z Media Markt na 6D odbył się wzorowo, kiedyś było promo na tablet graficzny także bez problemu.

Przepraszam, że nie na temat ale gdy przypominam sobie jak mnie potraktowano w fuji to mam potrzebę wyrzucenia tego z siebie. Inna jest rozmowa gdy mówią Ci, sorry termin to termin, ale z racji dobrego gestu oferujemy udział w szkoleniu lub jakiś gift, zniżkę "naco bądź" aby tylko wykazać choć odrobinę empatii, a inna nie bo nie i koniec chłopczyku.

wysłane z Nokii 6210.
    Ostatnio edytowane przez benicjusz ; 08-04-2017 o 08:19
    |CANON FF|

Dopiero zaczyna Awatar bejzbol
    Miasto
    Dobra / Kraków

Korzystałem dokładnie z tej promocji w Krakowie czyli cashback + 1 rata gratis i wszystko się odbyło bez problemu, zarówno po stronie banku (1rata gratis) jak i Canona (cashback). Pracownik musiał by się bardzo postarać żeby to sfingowac bo jeszcze musiałby mieć skan dowodu zakupu.
    Nikon d60 / nikkor 18-55 1:3.5-5.6 / nikkor 55-200 1:4-5.6

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Alez problem wydrukowac lewa fakture. Canon tego przeciez nie sprawdzi. Ale po takim zajsciu mozna dopasc cwaniaczka.
    Chyba ze ktos kupil i oddal. Wszystko wyslal, kase wzial i sie smieje
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 08-04-2017 o 10:19

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Alez problem wydrukowac lewa fakture. Canon tego przeciez nie sprawdzi. Ale po takim zajsciu mozna dopasc cwaniaczka.
    Chyba ze ktos kupil i oddal. Wszystko wyslal, kase wzial i sie smieje
    Prędzej to drugie, dlatego wycina się kody, a jeżeli przechodzi to bez wycinania, to jest dziura w tym systemie.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Prędzej to drugie, dlatego wycina się kody, a jeżeli przechodzi to bez wycinania, to jest dziura w tym systemie.
    Z tym wycinaniem to też nie do końca bo ileż to pracy nanieść kawałek zdjęcia na wycięty kawałek tektury. Żaden. Pamiętam jak aby dostać zwrot to trzeba było ten wycięty kawałek wysłać do canona, ale chyba za dużo mieli z tym babrania

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów