Ostatnio edytowane przez marfot ; 08-04-2017 o 11:26
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Wał po stronie MM, nie Canona. Czasem u Canona przechodzą skany kodów na pudełku, bez ich wycięcia - i stąd się biorą problemy (w ostatnim roku 2 razy korzystałem z cashbacku, 2 razy nie wycinając kodu. Za pierwszym razem bez problemu dostałem zwrot, za drugim razem zażądali dosłania foty wyciętego koduPo uzupełnieniu zwrot przebiegł bez problemu).
Z jednej strony narzekamy na Canona, że wydziwiają z wycinaniem kodów, a z drugiej - przez takich krętaczy i oszustów - nie ma im się co dziwić.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Wał jest być może po stronie MM, ale mnie to kompletnie nie interesuje i nie powinno interesować. Canon w regulaminie wskazuje sieci sklepów z których mogę brać towar, jeśli chcę brać udział w promocji. To znaczy, że są to sklepy zaufane i jeśli klient postąpi zgodnie z treścią regulaminu, Canon ma zakichany obowiązek wypłacić pieniądze. Innymi słowy Canon wskazując konkretną sieć bierze odpowiedzialność za to co tam kupię. Sorry, ale klient nie ma ani obowiązku, ani możliwości weryfikacji historii każdego szkła wystawionego w gablocie MM.Ewentualne pretensje Canon może mieć do MM, a nie do klienta, który w 100% zrealizował postanowienia regulaminu.
I jeszcze do tego mądrali, który pyta czy mam 13 lat. Przepraszam bardzo, ale po wydaniu circa 10.000 zł na szpeje Canona chciałbym być traktowany poważnie. Nie jest to bógwico, ale nie jest też mało, zwłaszcza w naszym pięknym kraju. Dzwoniłem tam parę razy, dostałem dwa maile, że weryfikują i jakoś nie mogą do dziś zweryfikować. W układzie MM-Canon-ja jestem jedyną osobą, która zachowała się uczciwie i jedyną, która dostała po kieszeni.
W zasadzie mogłem, ale musiałbym go odesłać. Zresztą nie miał wad, zakup na raty, nigdy nic nie zwróciłem. Olałem, tak jak mnie olało fuji. Może podświadomie nie chciałem brnąć dalej w ten system, tylko czekałem okazji aby wrócić do C.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
|CANON FF|
Staram się
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
|CANON FF|
Jak już Canon wypłaci tobie ten cashback (co do tego nie mam żadnych wątpliwości) to daj znać. Ewidentnie ktoś już zarejestrował ten sam obiektyw i nie dziw się, że canon chce to wyjaśnić. Być może był to pracownik MM (wątpię) albo kupiłeś obiektyw ze zwrotu (bardziej prawdopodobne).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Uwielbiam takie pitolenie. Abstrahując od tego, że mówię o praktykach, smutnych czasów dożyliśmy. Człowiek robiony w balona ma zamknąć mordę, uważać na każde słowo, bo go wielki ........ (tu wstaw dowolną wielką markę) ścignie.
Jak nazwiesz praktykę, gdy ktoś mówi ci: "kup nasz produkt w takim a takim sklepie, a my ci damy 860 zł" , a potem: "sorry, nie chodziło nam o produkt z tym numerem seryjnym"?
--- Kolejny post ---
Tom 77, Ty tak na poważnie? W takim razie czym jest kwota 860 zł dla wielkiego Canona, że nie może "się ogarnąć" i "spokojnie podejść do problemu"?