No widzisz a ja mam banana na twarzy gdy widzę takiego amanta o którym wspomniałem. Skoro ksiądz jest w stanie się posunąć do tego żeby zwrócić takiemu uwagę to coś jest na rzeczy. Na rozmowę o pracę chodzisz w krótkich spodenkach jeśli nie jest to czyszczenie basenów i koszenie trawników ?
Kultura to też traktowanie z szacunkiem innych osób, niezależnie od tego jak są ubrani czy jaki zawód wykonują. Jestem po drugiej stronie i dla mnie nie ma róznicy w czym przyjdzie czlowiek starający się o pracę
--- Kolejny post ---
A jeżeli księdza stawiasz jako wzór to nie mamy o czym rozmawiać![]()
Tyle, że szacunku nie powinno zdobywać się ubraniem. Odpowiedni strój to tylko to co zostało nam wpojone za młodu, praktycznie na każdym kontynencie czy kraju bedzie to inny strój. No i pytanie co lepsze - nowe eleganckie krotkie spodenki czy wyswiechtany, brudny garnitur.
Uwazam ze czysta koszulka z krótkim rękawem jest jak najbardziej na wyjście do kościoła i dla fotografa ślubnego
Kolega Tom77 na siłę próbuje usprawiedliwiać swój niestosowny strój dopisując do tego całą ideologię czy mi się wydaje? Dla mnie fotograf w tshircie na ślubie to nie jest profesjonalista choćby robił nie wiadomo jak dobre zdjęcia bo okazuje brak szacunku dla wszystkich obecnych. Koszula i eleganckie spodnie to minimum, oczywiście w stonowanych kolorach bo to nie on powinien być w centrum uwagi w tym dniu.
Nikon d60 / nikkor 18-55 1:3.5-5.6 / nikkor 55-200 1:4-5.6
Tak jak napisałem wcześniej, strój jest stosowny tylko dlatego że ktoś o tym zadecydował i tak się przyjęło. Strój nie ma nic wspólnego z szacunkiem do innych osób. Niestety większość osób krzywo spojrzy się uczciwego, dobrego człowieka w krótkich spodenkach a z podziwem popatrzy na złodzieja w garniturze. W takich czasach żyjemy. Jeszcze kilkaset lat temu bez peruki i wielkich sukni nie weszłoby się na salony. To, że dla pokazania się ludzie w garniturach są skłonni spędzić kilka godzin w upale jest dla mnie niezrozumiałe.
--- Kolejny post ---
A byłem już w kilku krajach gdzie nikt się nie przejmował skarpetkami w sandałach. W Polsce lepiej nogi obetrzeć niż skarpetki założyć![]()