Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: Ekonomiczny ślubniak

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Baranów

Domyślnie Odp: Ekonomiczny ślubniak

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    @rm, @zdebik, @michaelsz, to gdzie tu jest zachowana idea wygody fotografowania zoomem?
    Czyli w każdym wypadku trzeba mieć 2 body na szyi? To ja się tak nie bawię, to bez sensu
    Jak pracujesz na stałkach, to dwa body się przydają :-)

Uzależniony

Sam nie wiem, na czym pracuję, bo nazbierałem sprzętu a z doświadczeniem tak sobie. Przecież nie będę tu rżnął profesjonalisty. Zapytałem, bo ostatnio lubię pracować na 24-70 2.8, bo to bardzo wygodne i mniej stresujące od stałek. Ale ktoś wcześniej wspomniał, że drugi aparat wystarczy mieć przy sobie tylko podczas przysięgi, może to dobry pomysł. Tylko z drugiej strony, to każdy moment podczas ślubu jest ważny, choćby wyjście z kościoła, albo wejście PM.
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

@rm, @zdebik, @michaelsz, to gdzie tu jest zachowana idea wygody fotografowania zoomem?
    Czyli w każdym wypadku trzeba mieć 2 body na szyi? To ja się tak nie bawię, to bez sensu
    Gdzie tam, na szelkach wisza albo jeden trzyma asystent. Ale ja tam nie wiem, dzialam zgodnie z zasada internetu: nie znam sie ale, sie wypowiem.

Dwa, jak taki aparat pada to musi wczesniej miec jakies problemy z trzymaniem czasow czy cos.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

drugi aparat wystarczy mieć przy sobie tylko podczas przysięgi, może to dobry pomysł.
    Nie każdy lubi się obwieszać aparatami. Sporo ludzi pracuje na jedno body bo tak woli. Wystarczy, że zapasowe body masz w torbie gdzieś niedaleko.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Dwa, jak taki aparat pada to musi wczesniej miec jakies problemy z trzymaniem czasow czy cos.
    Niekoniecznie "aparat pada" - z własnych doświadczeń: akumulator (noname, ale to chyba bez znaczenia), wcześniej wielokrotnie sprawdzony, wystarczający na dość dużo zdjęć, działał sobie poprawnie, pokazywał "pełny stan", i przy próbie zrobienia kolejnej klatki pokazał stan "pusty". Jeśli coś takiego się zdarzy podczas przysięgi, a torba z zapasowym body będzie gdzieś z boku, w ławce, to albo poprosisz księdza aby poczekał, albo nie masz zdjęć. Jeśli masz na szyi, na szelkach, przy pasku, gdziekolwiek pod ręką drugi aparat, możesz nie stracić nic, i dopiero po "akcji" spokojnie zastanawiać się, jaki jest problem ze sprzętem, i dlaczego nie działa.

@robson999: (teraz będzie z przymrużeniem oka) jeśli drugie body jest za ciężkie, weź do kieszeni jakiegoś lepszego kompakta, to też może uratować sytuację gdy nie ma czasu na podejście po zapasowe body

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Jeśli coś takiego się zdarzy podczas przysięgi, a torba z zapasowym body będzie gdzieś z boku, w ławce, to albo poprosisz księdza aby poczekał, albo nie masz zdjęć.
    Nie przesadzajmy Podejście do ławki i zmiana aparatu to max. 1 minuta. Tragedii nie ma. Kilka straconych klatek.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie przesadzajmy Podejście do ławki i zmiana aparatu to max. 1 minuta. Tragedii nie ma. Kilka straconych klatek.
    Aparat i tak nawali kiedy młodzi zakładają sobie obrączki a nie kiedy pijany wujek spada pod stół

Uzależniony

Z tego co już zdążyłem zauważyć, to praca na 2 body jest okropna, albo to ja nie umiem tego ogarnąć. Moje oba 6D są raczej pewne, od nowości u mnie z oryginalnymi bateriami (bardzo długo trzymają). Nie miałem jeszcze z nimi żadnych poważniejszych problemów, chociaż...
    Na jednym zleceniu miałem taką sytuację, że aparat w ogóle nie reagował. Na wyświetlaczu pojawiła się tylko wartość przysłony F 00. Miałem wtedy 6D i 24-70 2.8. Byłem mocno zdziwiony.
    Na szczęście nie były to momenty krytyczne. Wystarczyło tylko wypiąć obiektyw z bodu i wpiąć go ponownie, wszystko wróciło do normy. Ale teraz sobie przypominam jeszcze kilka dziwnych akcji z 6D. Po prostu nie łapał ostrości, nie reagował AF. No właśnie.
    Chyba jednak podczas takich najważniejszych momentów będę miał przy sobie na 2 pasku 6D z 50 STM albo z naleśnikiem 40 2.8.
    5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
    600EX-RT, 430EXII, 568EXII
    CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600

Coś już napisał Awatar misiek_lublin
    Miasto
    Lublin

Wylaczacie body on/off w ferworze walki czy zmieniacie szklo na zywca na weselu?

Bywalec

Ja w sobotę żonglowałem 3 obiektywami i zawsze wyłączałem body. Trochę upierdliwa jest taka ciągła zmiana.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów