Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Ślubny obiektyw a brak kasy... 17-40 vs. 24-105

Bywalec
    Miasto
    Piła

Unhappy Ślubny obiektyw a brak kasy... 17-40 vs. 24-105

Wybór jest taki jak w temacie... niestety- brak funduszy kompletniw wyklucza zakup obu szkiełek (do 30d). Forum przegrzebałem w tę i wewtę, aż mnie patrzałki bolą. Chciałbym usłyszeć Waszą opinię na takowy temat: czy 24-105 będzie lepszym obiektywem "kościelnym"? A w szczegółach chodzi mi głównie o zakres ogniskowych... bo 24x1,6 to dość sporo porównując z 17x1,6 i obawiam się, że w mniejszych kościołach mogę się "przyciąć". Robiłem foty z 30d obiektywem 28-135 IS i on się nie sprawdził- parę razy MUSIAŁEM coś obciąć...
    Biega ktoś wyłącznie z 24-105 po kościołach?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Wg mnie ślubny obiektyw + brak kasy = Tamron 28-75/2,8 :-)

Przy braku kasy najlepiej jeszcze zamiast 30D wziać 30v i nie dość, że nagle kasa na obiektywy sie sama znajduje, to jeszcze znika problem "czegoś ucinania" :-)
    Przecież póki co nie ma jakiegoś obligatoryjnego obowiązku fotografowania ślubu w technice cyfrowej.
    http://canon-board.info/showpost.php...2&postcount=10
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 30-04-2006 o 14:05
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Nie, nie... nie zrozumieliśmy się- nie ma kasy na dwa takie, a 30d już jest. Po prostu chodzi o wybór między tymi dwom szkłąmi i już.

Uzależniony

Domyślnie

z ciekawosci ile kosztuje "zrobienie slubu" ze stac was jedynie na amatorskie szkielka nie mowiac o body?

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

amatorskie... eLki?

Uzależniony

Domyślnie

ten tamron i 30d, to ile teraz slubek. Raz zobaczylem ogloszenie "fotografa na slub ale z 5d" wtedy sie zasmialem, dzis juz nie smieszy ...

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek
    z ciekawosci ile kosztuje "zrobienie slubu" ze stac was jedynie na amatorskie szkielka nie mowiac o body?
    17-40/4 i 24-105/4 to nie amatorskie szkła, a u nas za śluby to w większości przypadków nie "tłucze" się znowu takich kokosów, że nie wspomnę o częstotliwości ich wykonywania.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Z tymi ślubami to różnie.... bo ja i tak pstrykam samych znajomych, więc czasem jest nawet no profit. A co do amatorskiego sprzętu... jakie obiektywy wg Ciebie są profesjonalne jeśli nie ELKI? Poza tym, najważniejsze co i jak jest poustawiane na zdjęciach- można mieś 1ds mark2 i odpieprzać kichę.
    A tak w ogóle, to nie zmieniaj tematu tylko pisz na temat, albo załóż inny, bo mi się rozmyje dyskusja jak to ma w zwyczajach na forach, a ja potrzebuję porady.

Domyślnie

musisz miec cos krotszego niz 24, ja gdy od czasu do czasu robie slub to po analizie ... wychodzi pol na pol miedzy 17-35 a 28-75

Bywalec
    Miasto
    Piła

Domyślnie

No... nareszcie jakiś konkret!!!

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów