Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Zamienniki do drukarek IP4200, IP5200

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Zamienniki do drukarek IP4200, IP5200

Czy ktoś już może z właścicieli IP4200 lub IP5200 testował zamienniki oferowane na Allegro?
    http://www.allegro.pl/item100182960_...osc_cena_.html

Cena atrakcyjna, a nawet bardzo atrakacyjna.
    ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie miałem do czynienia z żadą z wymienionych powyżej drukarek ale stosowanie zamienników w i9950 skończyło się dla mnie wymianą głowicy a to bardzo zabolało.

Lolek744
    Guest

Domyślnie Gdzie kupić tusze do IP 5200 ??

Witam.

Na początku chcialem przeprosic jezeli to juz bylo, ale sie nie doszukalem. Dałem sie dziś skusic na jedna z "promocji" i kupilem tytułowy model drukarki. Jednakze jak sie w domu okazalo bez kompletu tuszy...

Moje pytanie jest nastepuje, wiec ze nie polecacie korzystania z zamiennikow a wiec gdzie i w jakiej cenie dostane komplet tuszy do tej drukarki? Szukalem troszke w internecie ale znalazlem tylko jeden sklep gdzie oferowano jeden kolor za okolo 50zł !! Jak dla mnie jest to chora cena bo komplet tuszy w takim wypadku wyniosl by praktycznie wartosc nowej drukarki.

Z góry dziekuje za odpowiedzi. Linki do sklepow mile widziane

hans1054
    Guest

Domyślnie

witaj

w kazdym sklepie komputerowym kupisz tusze.
    Niestety ale takie sa ceny oryginalnych tuszy 45-50zł za 1 kadridź
    to cie wyniesie 250zł a jak kupisz zamienniki to zapłacisz około 50zł
    z tymi zamiennikami to sie wstrzymaj bo jak zasyfisz głowice to juz ci nic nie pomoże a jak oddasz do serwisu na gwarancje to i tak ci sprzetu nie przyjma bo uzywałes nieoryginalnych tuszy a jeszcze beda ci kazali sobie zapłacic 35zł za popatrzenie sie do drukarki. Uzywaj tylko oryginalnych tuszy jak za pół roku nie chcesz znów kupowac nowej drukarki.

hans1054
    Guest

Domyślnie

witam
    kupuj zawsze oryginalne tusze

Lolek744
    Guest

Domyślnie

No wlasnie z zamiennikow nie mam zamiaru korzystac, gdyz przerabialem to pare lat temu rowniez w Canonie. Jednakze cena 250zł... to jest prawie cena nowej drukarki z kompletem tuszy (osobiscie taki komplet za 300zł kupilem). Wiec chyba jezeli skoncza mi sie tusze sprzedam drukarke i porpostu kupie nowa. Przy takim ukladzie mozna na tym nawet zarobic Chora sprawa... mam nadzieje, ze ceny tuszy za jakies poł roku moze rok troche spadna.

Pozdrawiam.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

ja mam i 550 i urzywam zamiennikow jak mam problem z lowica to czyszcze. Zbudowałem urzadzonka do czyszczenia i ogolnie mam 3 drukarki canona i jak mi sie cos dzieje z glowica to czyszcze i juz
    pozdrawiam

hans1054
    Guest

Domyślnie

czyszczenie ci do czasu pomoze a potem żegnaj drukareczko.
    A potem zakup nowej około 400-500zł nie twoje HAHAHAHAHA

Domyślnie

hans1054 przez wzglad na forum poprosze raz - nie troluj. popieraj swoje 'glebokie' wywody jakimis argumentami, albo nie rob ludziom wody z mozgu.

piszesz, ze czyszczenie (jezeli wogole bedzie potrzebne, rzadko jest) pomoze do czasu, a pozniej zegnaj drukareczko. Pewnie ze tak! Tyle, ze przez te kilka razy, kiedy uzyje zamiennikow zaoszczedze na oryginalnych tuszach na wiecej, niz jedna drukarke.:rolleyes:
    I zeby nie byc goloslownym - ktos juz chyba ten link podawal - http://forum.idg.pl/index.php?showforum=96

@Lolek - jezeli kupiles drukarke bez tuszy, to i tak raczej bedzie musial kupic oryginaly (przynajmniej za pierwszym razem) - w tych modelach drukarek zamienniki wykorzystuja chipy sciagane z oryginalnych pojemnikow z tuszami.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

hans1054
    Guest

Domyślnie

rysiaczek

Nie robie ludziom wody z mózgu tylko dobrze doradzam.
    Pisze o czyszczeniu głowicy- Tak do czasu pomaga a potem drukarka nadaje sie do wyrzucenia a poza tym jak masz tusze oryginalne to nie musze wykonywac czyszczen bo tusz mi nie zasycha, a nie jak w neoryginalnych tuszach co 2 tygodnie trzeba właczyc drukarke i wydrukowac przynajmniej 1 strone tekstu aby głowica sie nie zapchała.
    Ostatnio edytowane przez hans1054 ; 19-12-2006 o 21:08

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów