Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Zamienniki do drukarek IP4200, IP5200

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

urzywam akurat bardzo dobrej jakosci zamiennikow i nie mam wiekszych problemow tylko jak mowie raz na jakis czas trzeba je przeczyscic a wole sobie kupic 5-10 razy zamiennik i potem zalatwic sobie nowa glowice za 1/3 drukarki i dalej drukowac niz wydawac niewiadomo ile na tusze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hans1054 Zobacz posta
    rysiaczek

Nie robie ludziom wody z mózgu tylko dobrze doradzam.
    Pisze o czyszczeniu głowicy- Tak do czasu pomaga a potem drukarka nadaje sie do wyrzucenia a poza tym jak masz tusze oryginalne to nie musze wykonywac czyszczen bo tusz mi nie zasycha, a nie jak w neoryginalnych tuszach co 2 tygodnie trzeba właczyc drukarke i wydrukowac przynajmniej 1 strone tekstu aby głowica sie nie zapchała.
    hans, to moze ja z innnej strony - jaki jest zysk na stosowaniu oryginalnych tuszy, skoro na ~3 zamiennikach dokonuje oszczednosci (w jakosci niewidocznej praktycznie) na calkowicie nowa drukarke z nowa glowica??? I o jakim czyszczeniu mowisz, co ile napelnien, jakimi tuszami? Bo na pewno nie co trzy (i tu nowa drukarka z oszczednosci...)
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

hans1054
    Guest

Wink

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    hans, to moze ja z innnej strony - jaki jest zysk na stosowaniu oryginalnych tuszy, skoro na ~3 zamiennikach dokonuje oszczednosci (w jakosci niewidocznej praktycznie) na calkowicie nowa drukarke z nowa glowica??? I o jakim czyszczeniu mowisz, co ile napelnien, jakimi tuszami? Bo na pewno nie co trzy (i tu nowa drukarka z oszczednosci...)

A powiedz mi jezeli ktos raz na 3 miesiące używa drukarki i drukuje w małych ilosciach (około 3 stron) to po co mu sa zamienniki.
    Powiem ci że jezeli teraz załozyłbym zamienniki i po 3 miesiącach chciałbym cos wydrukowac to jestem pewny na 100% ze miałbym problem z głowica drukujacą.

Naprawde wiem wszystko o zamiennikiach bo dzięki nim załatwiłem moja ip 2000 powiem ci że koszt drukarki na zamiennikiach nie zwrócił mi sie a wrecz przeciwnie musiałem do interesu dopłacic.

Powiem tak jezeli ktos czesto drukuje co tydzien a moze co 2 tygodnie przynajmniej po 1 stronie do głowica prawdopodobnie mu sie nie zapcha, ale sa tacy uzytkownicy tak jak ja co raz na 3 miesiace uzywa drukarki.

Powiem tak: Jeżeli miałbym drukowac w takich ilosciach jak piotrox czy inni uzytkownicy ze codziennie po kilkadziesiąt stron drukuja to pewnie uzywałbym zamienników.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hans1054 Zobacz posta
    A powiedz mi jezeli ktos raz na 3 miesiące używa drukarki i drukuje w małych ilosciach (około 3 stron) to po co mu sa zamienniki.
    [..]
    a kto tu (oprocz Ciebie) mowi o drukowaniu raz na 3 miesiace? Wydaje mi sie, ze probujesz wyjsc bokiem ze swoich poprzednich 'definitywnych' stwierdzen. Tak czy inaczej EOT.

I tak na koniec - gdyby ktos mial kupowac drukarke, by wydrukowac kilka/kilanascie stron co 3 miesiace, to z gruntu popelnia blad. Wiec o takich uzytkownikach raczej nie rozmawiamy w tym watku.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

Testowaliśmy w firmie zamienniki 2 różne typy kupione na giełdzie komputerowej w Warszawa (jakośc ich była podobna).
    1.Widać róznice w druku zdecydowanie na korzyść wkładów orginalnych (wydruki foto A4, w przypadku tekstu jest ok, nadruk na płytach czasami sie rozmazywał)
    2.Cena zamienników to około 30-40% ceny orginału
    3.W przypadku nie uzywania drukarki ok.7 dni zamienniki zmuszały do przemywania głowicy, w przypadku orginału nawet 30 dniowa przerwa nie sprawia kłopotu.
    A co jest lepsze ocencie sami....
    pozdrawiam
    loox@op.pl
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów