jest oficjalne stanowisko sklepu:
W nocy z dnia 21 na 22 marca prowadziliśmy naszą cykliczną akcję "Nocna promocja" na euro.com.pl. Jedną z atrakcji był przeceniony obiektyw Canon EF 24–70 mm f/2.8 L II USM za 1599 złotych. Ta oferta wzbudziła zainteresowanie kupujących i znalazło się wielu chętnych. System przyjmował zgłoszenia wg kolejności, w jakiej napływały. Po wyczerpaniu zapasów magazynowych system powiadamiał kupujących o braku produktu i anulowaniu ich zamówienia. Regulamin naszego sklepu zakłada, iż każdy zakup musi zostać potwierdzony telefonicznie lub mailowo przez pracownika naszego sklepu. Ten komunikat jest widoczny m.in. podczas dokonywania każdych zakupów, nie tylko tych promocyjnych. Każdego zawiedzionego przepraszamy. Tych, którzy dokonali zakupu po promocyjnej cenie i dostali mail potwierdzający, zapewniamy, iż produkt zostanie dostarczony w najbliższych dniach.
Tomasz Siedlecki, dyrektor do spraw marketingu RTV EURO AGD
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Oczywiście mają/mieli wyjście tylko trzeba mieć jaja żeby przyznać się do błędu. Cena za ten obiektyw jest nierealna i każdy to wie ale sklep mógł wyjść z twarzą proponując bon/gratis/obniżkę na cokolwiek związanego z fotografią dla osób które zamówiły ten obiektyw. Niestety odpowiedzi w imieniu sklepu udzieliła pipka która powinna od razu stracić posadę którą zajmuje.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner