Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Canon 1200, test na optycznych a życie...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Canon 1200, test na optycznych a życie...

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Ironizowałem, nie spodziewałem się, że to zbyt trudne w odbiorze. Przepraszam, będę pisał łopatologicznie, aby każdy nadążył.
    Proszę napisz lopatologicznie

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Dasz radę ?
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Dopiero zaczyna

..no dzieci! pogódźcie się ...jedynki i tak nie kupię bo mam dyskopatię a dziecko musi rosnąć proste Ok to na koniec zapytam o duet 100d i 50mm stm. Jak będzie z celnością autofokusa?
    Ostatnio edytowane przez pawelll ; 20-03-2017 o 23:25

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Z bliska ok raczej trafia. Spoko do filmowania dziewczyna uzywa tego na codzien i raczej nie narzeka
    SONY

Awatar Amatorka
    Miasto
    Elbląg

Posiadam Canona 1300D + 50mm 1,8 STM a moja przyjaciółka 100D + kit. Ostatnio padła mi bateria w aparacie i pożyczyłam puszkę od niej. Na pierwszy rzut oka dziwne uczucie jest w rękach, jest mniejszy i lżejszy, ale chyba nie leży mi w rękach tak dobrze jak moja pucha. Jeżeli chodzi o AF to wolę mieć w wizjerze niż paluchem jeździć po ekranie dotykowym. Czy ktoś z Was profesjonalistów kadruje zdjęcie na live view? Uważam, że nawet amator nie powinien używać live view do kadrowania, bo to bardzo zły nawyk. Może już się przyzwyczaiłam do mojego 1300, ale wystarczy wziąć 100D w ręce i się przekonać, że trzyma się w rękach pustak. Nie wiem, czy tworzywo korpusu obu aparatów jest takie samo, ale 100D wydaje się gorszej jakości. Nie mówię, że 1300D jest idealny, ale amator nie ma powodów do narzekań, gdyż af jest bardzo szybki w połączeniu z obiektywem STM. Jeżeli chodzi o 100D to af też jest ok.. Oczywiście do 100D podpięłam mój obiektyw bo na kitowym była tragedia wieczorową porą.
    Ja mówię coś za coś.. testów nie 100D nie czytałam, ale miałam w przyjemność robić nim zdjęcia i nie przypadł mi do gustu.. Polecam pójść do sklepu i samemu porównać.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Amatorka Zobacz posta
    Uważam, że nawet amator nie powinien używać live view do kadrowania, bo to bardzo zły nawyk.
    Dzieki LV na np. 16mm (na fufu) mozna dokladnie kadrowac, co w ciasnych pomieszczeniach jest bardzo trudne ze wzgledu na walace sie sciany i krzywe kadry.

Czy profesjonalista powinien uzywac LV? Zdecydowanie tak, jesli to pomaga osiagnac zamierzony efekt!
    Odchylany ekran jest jeszcze lepszy.

BTW nie wiem, jak mozecie kadrowac w 1300d. Ciemny i maly ten wizier, w dodatku nie pokazuje 100% kadru. Prosze kiedys wziasc 5d3 oraz tego cropa do reki i porownac wizjery - wrazenia, bezcenne.
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 23-03-2017 o 11:52

40 2.8 stm to moim zdaniem raczej nie ma sensu kupowac do apsc... Swiatlo ma o ponad jedna dzialke gorsze niz 50 1.8 stm. A te 10mm roznicy w ogniskowej wiele tu nie zmieni. Ten obiektyw to chyba taki "dekielek" na pelna klatke... Zastanawiam sie czasem po co wypuscili na rynek ten obiektyw...
    Mały, prosty, fajny 100D. https://www.flickr.com/photos/andrzejxm/

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez AndrzejXM Zobacz posta
    40 2.8 stm to moim zdaniem raczej nie ma sensu kupowac do apsc... Swiatlo ma o ponad jedna dzialke gorsze niz 50 1.8 stm. A te 10mm roznicy w ogniskowej wiele tu nie zmieni. Ten obiektyw to chyba taki "dekielek" na pelna klatke... Zastanawiam sie czasem po co wypuscili na rynek ten obiektyw...
    ..no faktycznie po przejrzeniu galerii sampli 40ki na apsc to stwierdziłem, że nie urywa (ale na ff owszem tak). Jeśli już naleśnik to tylko 24ka Nie mniej jednak wybór pada na 50kę. 1200, 1300 i 100 wymacałem już w sklepie i powiem tyle, że jako posiadacz olkowego E-PMa to nawet 100 wydała mi się szczytem ergonomii, dla drobnych rączek myślę będzie ok... a już nie wspomnę, że poczułem się profesjonalnie zerkając w wizjerek
    Ostatnio edytowane przez pawelll ; 21-03-2017 o 08:07

Dopiero zaczyna

Daj znać na czym ostatecznie się skończyło bom ciekaw
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    C100d + 24mm/2.8 + 50mm/1.8 = https://www.flickr.com/photos/michaldworzanski/

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez misiodcanon Zobacz posta
    Daj znać na czym ostatecznie się skończyło bom ciekaw
    ohooo... czekałem na kolegę dam znać ale niech kolega będzie uprzejmy jakiś komentarz, jak pracuje mu się z jego zestawikiem. Bardzo podobają mi się zdjęcia z Twojej galerii (oczywiście rozumiem, że wszystkie zrobione sprzętem ze stopki? +jakaś błyskotka?). Czy obiektywy dobierałeś jeden z kilku czy jaki był taki kupiłeś? No i oczywiście moje pierwotne pytanie (wątku) -jak radzi sobie z celnością AF?
    Ostatnio edytowane przez pawelll ; 21-03-2017 o 15:53

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów