Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: [Zakk wylde] Golcowie

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Kwiatek nr 2 zdecydowanie najlepszy. Faktycznie takie podejście do kwiatka przy użyciu małej GO to dobre rozwiązanie!
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

A innym jak sie podoba ?

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Mi się podoba Najbardziej chyba 3.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Odnowię wątek i wystawiam kolejne zdjecia.

Początki z kroplami...

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

1. ochydne tlo, nie ostre, widac kran
    2. tlo bym zmienil, widac krople wody na obiektywie
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie koncert - golcowie

Witam i zapraszam do komentowania.

Może nie są to żyletki pierwszego tłoczenia ale wg mnie udana wersja.

Reszta zdjęć na stronie http://www.laizsme.edu.pl/~autosalon...ex.php?list=14

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Moze guru w tym temacie nie jestem ale kilka slow Ci napisze. Bardzo ladne miales swiatla i tego zazdroszcze. Chcialbym zeby u mnie na Dzemie takie byly. Staraj sie bardzij przykladac do kadrow. Na wszelki wypadek obejmij wiecej i przytnij tyle ile potrzeba. Uzyj zroznicowanej glebi ostrosci. A dlaczego o tym pisze? po kolei :

Foto 1: Mogles zrobic zblizenie i moze potraktowac bardziej portretowo. Pojawilo ci sie po lewej cos co zupelnie nie pasuje i dzura dziala. Poza tym postaraj sie nie strzelac fotek wokaliscie z tego punktu jesli jest on glownym elementem fotki. Albo poczekaj az odsynie twarz od mikrofonu albo zrob lekko z boku. (Mam ten sam problem z Mackiem) . Zdjecie gdzie zamiast twarzy wokalisty masz pare oczu i wielka czarna kulke zamiast ust nie jest dobrym uchwyceniem.

2. Nieszczesne swiatla ktore portafia popsuc fotke podczas koncertu. Obserwuj jak sie ukada i tak ustaw sie aby przynajmniej muzycy mieli je za plecami co da ci taka poswiate za muzykiem ale nie bedzie to tak razilo. Jesli nie udaje Ci sie tego zlapac z dwiema osobami to zrezygnuj i skup sie na jednej. Lepiej zawsze tak niz miec zwalone foto.

3. Wiem ze to trudne ale zaplanuj sobie co chcesz pokazac na foto. Jest na to kilka sposobow. W trzecim foto wdarlo sie duzo niepotrzebnego. Domyslam sie ze chciales pokazac Golcowa ze skrzypcami, tylko dlaczego uciales instrument a dales bebny po lewej? I do tego pod nieszczesnymi bebnami znalazl sie poucinany gitarzysta. I suma summarum nie wiadomo co na tym foto jest wazne. Jakbys dal mniejsza GO to pewnie rozmyte lekko tlo dzialaloby na korzysc.

4. Widze ze stales posrod tlumu no i niestety nieostre rece na pierwszym planie troche psuja foto, poza tym troche krzywo. W tym wypadku dobrze by bylo oddalic sie jeszcze bardziej zeby wyciagniete rece fanow byly bardziej uzasadnione niz przypadkowe.zeby nie ta reka po lewej ktora wrecz wlazi w glowe Golca to byloby zupelnie ok. Tak musialbys ostro wyszopowac.

Nie podales sprzetu,obiektywow ktorych uzyles wiec niewiele Ci powiem wiecej ale - moja rada jest taka zebys na przyszly raz wiedzac ze wybierasz sie na koncert skontaktowal sie z menedzerem lub z kims z ekipy zespolu z prosba na pozwolenie fotografowania spod sceny. Zaoferuj ze udostepnisz kilka fotek z koncertu nieodplatnie i uwierz mi - w wielu przypadkach osoby dostaja takie pozwolenie (Sam czasem jak robie Dzemy to widze ile osob spoza ekipy dzemowej i niekoniecznie posiadajacych id PRASA fotografuje pod scena - a uwierz ze to bardzo ulatwia!) Co do ostrosci - jesli masz trudne warunki oswietleniowe to jest to faktycznie trudne ze wzgledu na dluzsze czasy naswietlania. Ale ruch tez mozesz pokazac i wychodza naprawde fajne fotki tylko pod warunkiem ze jestes tego swiadomy. Jesli uzylbys monopodu to otrzymalbys ruch muzykow ale elementy sceny pozostalyby ostre. W przypadku kiedy wszystko jest nieostre to nie wiadomo czy takie bylo zamierzenie, czy np czas ktory uzyles nie pozwolil Ci na uzyskanie ostrego obrazu z reki, czy moze np twoj obiektyw cierpi na jakies problemy z lapaniem punku ostrosci. Cwicz dalej, rob duzo i w pewnym momecie sam zobaczysz ze bedzie lepiej i lepiej. (Sam sie wstydze moich pierwszych fotek z koncertu ktore tak mi sie podobaly jak juz je wrzucilem na kompa!)

Pozdr!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zakk Wylde Zobacz posta
    Witam i zapraszam do komentowania.
    Polaczylem twoje galerie w jeden watek!, prosze sie stosowac do regulaminu forum - bo beda kartki

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Tak naprawdę robiłem je tamronkiem 17-50/2,8 oraz sigmą apo 70-300

A pod sceną byłem. Takie zdjęcia jak te nie zrobiłbym w życiu z publiki.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów