EZ sa do analogów
Oczywiscie.Zamieszczone przez serbio
...
Za parę dni mam zamiar kupić tę lampę.Posiadam analoga więc trudno mi będzie sprawdzić jak dziala ta lampa.Czy możecie mi doradzić na co zwrócić uwagę kupując 430ex?
Jestem trochę przerażony takim kombajnem.
W Eosie 300 dziala pomiar E-TTL I TTL .Czy jestam jakiś przelącznik ,i czy wiadomo na jakim trybie blysku lampy fotografować.
Czy możecie mi udzielić paru rad które ulatwią mi obslugę tej lampy.Jak korzystać z takiej lampy wraz z aparatem Eos 300.
Czy trzeba również wprowadzać jakieś korekty bysku . W cyfrówce latwo to idzie sprawdzić , wykasować zdjęcie powtórzyć . Analog raczej na takie rzeczy nie pozwala , a więc jak robić prawidlowo zrobić zdjęcie z blyskiem i być zadowolony z dobrze naświetlonego zdjęcia jak też i slajdu? Czy ktoś z Was drodzy mial do czynienia z tą lampą wraz z tym aparatem ? Bardzo bym poprosil o pomocne rady i wskazówki.
Dziękuję i pozdrawiam.
430EX nie pozwoli Ci wymusic ttl'a, wiec bedziesz pracowal tylko w e-ttl'u. Ewentualnie Manual. Do niego bedzie przelacznik na lampie.
Nikt nie mowil ze bedzie latwo. Pare rolek i pewnie sie nauczysz
Z pewnoscia pasowalo by zaczac od przestudiowania instrukcji. Zarowno do lampy jak i do body.
...
Czy tylko tyle możecie mi doradzić?
Czy są tutaj użytkownicy którzy mieli lub mają eosa 300 analog i mieli ten wlaśnie palnik zamontowany na nim?
Poprosilbym o opinie i wskazówki.
Pozdrawiam.
Normalnie nie pozwoli, ale jak się ktoś uprze to tak :-)Zamieszczone przez KuchateK
http://eosdoc.com/manuals/?q=EX-M-TTL
Sprawdziłem z EOS 50 - działa, na wyświetlaczu pojawia się samo "TTL"
Tomek czy ty mialeś do czynienia z tą lampą wraz z eos 300?
Miałem/mam do czynienia z:Zamieszczone przez serbio
380EX@3000
380EX@50
380EX@300D
430EX@50
430EX@300D
Ale o co Ci konkretnie chodzi?
Na pewno będzie 430EX będzie dobrze współpracowa z kliszakiem EOS 300.
Na pewno ma bardzo duże zalety w porównaniu do 420EX (zwłaszcza z EOS 300, o czym juz pisałem).
Jakbyś kupował lampe do wyższego EOSa np.50/30/33/3 to te zalety nie byłyby aż tak wyraźne, bo częsc funkcji lampy jest w tych aparatach.
Witajcie!mam podobny problem...kupiłem 350d i chcę dobrać jakąś lampę....Posiadam następujące:metz 30bct4, amity820 az,toshiba 320...chodzi mi o to żeby nie uszkodzić aparatu a na org.na razie mnie nie stać...Dziękuję za pomoc