Pokaż wyniki od 1 do 10 z 95

Wątek: którą lampę polecacie..?

Widok wątkowy

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Tomek dzięki za odpowiedź.
    Teraz już wiem że z P mam sobie odpuścić , to jest jasne.
    Czy móglbyś mi teraz pomóc i wytlumaczyć mi jak wykorzystać i robić prawidlowe zdjęcia z AV i M .
    Z tego co mi napisaleś to M w pomieszczeniach a AV na zewnątrz.
    Teraz mam pytania natury technicznej ,mianowicie jak robię zdjęcie w domu to nastawiam na M .Czym mam się kierować przy nastawianiu czasu i przyslony przed zamontowaniem lampy?. Czy móglbyś mi to napisać.
    Zawsze jak robilem w domu to atomatycznie lampa wyskakiwala i czas i przyslona się ustawiala , teraz nie wiem jakie mam parametry ustawiać . Nie wiem czy na to jest cięzko odpowiedzieć , ale przyjmując warunki jakie panują w domu przy kilku żarówkach w lampie.
    I jeszcze jedno rozumię że AV to na zewnątrz i teraz gdy ustawię ogniskową 50mm przysnę f/5,6 a czas wyjdzie duższy niż 1/50s to rozumię że trzeba skorzystać z lampy?
    A czy nie można naprzykad zmniejszczyć przysony np ,f/2,8? A może jak nastawię najmniejszą przysonę np.f2,8 i wtedy jak czas wyjdzie dluższy niż 1/50s to wtedy trzeba użyć lampy?
    Czy móglbyś mi to Tomku naświetlić np. na jakiś przykladach . Dziękuję jeszcze raz za wcześniejsze wyjaśnienia i pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez serbio ; 30-05-2006 o 20:04

Uprawnienia umieszczania postów