Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Co wybrać: 1DX + 7Dmk2 czy 5Dmk4?

Początki nałogu Awatar Marv84
    Miasto
    Gorlice

Domyślnie Odp: Co wybrać: 1DX + 7Dmk2 czy 5Dmk4?

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    Porównałem sobie szumy różnych puszek i... jestem srogo zawiedziony. Wychodzi na to, że 1DmkIII nie szumi aż tak bardzo. Owszem przy ISO 6400 szumi bardziej niż 1DX przy 12800, ale to tylko jeden stopień czułości. 25600 to już katastrofa. I pytanie po kij oni tam dają jakieś kosmiczne czułości 204800 skoro wtedy jest tylko szum, a nie ma zdjęcia. Chyba miałem za duże oczekiwania co do nowych puszek (bo 5DmkIV też szumi bardziej niż myślałem).
    Nikon zdaje sie tym nie przejmować bo w D5 max iso to 3280000.
    L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Jeśli mówimy o sprzęcie dla podkreślam zawodowego fotografa,oto moja propozycja: 40000zł

śledzenie AF do filmów? odkąd pamiętam to do filmów używa się wyłacznie MF ewentualnie można sobie dokupić/dorobić jakis FollowFocus, ale AF to będzie kaplica...

Filmy i zdjęcia (we wnętrzach) body: 1D MK IV (używany) 5000zł (crop 1.3 - dzięki temu wycinamy z soczewki obiektywu to co najlepsze)
    Zdjęcia na zewnątrz body: 1Ds MK III (uzywany) 5000zł
    Obie puszki to pancerniaki z bardzo dobrym AF. ISO 1600 w 1Ds MK III całkowicie używalne, nawet na upartego można użyć Hiso 3200 jeśli mowa tylko o zarejestrowaniu zdjęcia.
    1D MK IV ISO 5000-8000 całkowicie używalne. Bardzo dobra puszka.
    https://www.youtube.com/watch?v=UyJwO37t9BQ Film z 1D MK IV sample.

Sigmę 12-24 6900zł
    Canona 24-70 MkII nowy 7500zł
    Phantom 4 Pro 7500zł

zostaje 8100 na kompa i na ciastko z kremem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez ultimator Zobacz posta

śledzenie AF do filmów? odkąd pamiętam to do filmów używa się wyłacznie MF ewentualnie można sobie dokupić/dorobić jakis FollowFocus, ale AF to będzie kaplica
    Nie jest to już aktualne. Śledzenie w niektórych sprzętach działa po prostu znakomicie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów