A ile kosztuje wykupienie opcji 1 szt. bagażu podręcznego w tych liniach?
A ile kosztuje wykupienie opcji 1 szt. bagażu podręcznego w tych liniach?
A nie dwie (mała i duża)? Jeszcze miesiąc temu były dwie...
https://www.ryanair.com/pl/pl/Przyda...ania/bagaz#0-1Każdy pasażer* może wnieść na pokład jedną torbę podręczną o wadze do 10 kg i maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35 x 20 x 20 cm.
Ostatnio edytowane przez kmeg ; 07-03-2017 o 16:08
Dwie. Kolega pytaÅ‚ o cenÄ™ wiÄ™c tak napisaÅ‚em. Nawet jeszcze flaszkÄ™ z Baltony jako trzeci można czasem przeniescí ½í¸‰
R8, 35, 50, 85
Dzięki. Myślałem, że w tych liniach za wszystko się extra płaci - a jak nie, to mogą podręczny do luku bagażowego wrzucić. Ale właśnie przeczytałem, że: "Z uwagi na ograniczoną ilość miejsca w kabinie na pokład można wnieść jedynie 90 dużych toreb podręcznych. Wszystkie pozostałe bagaże zostaną nieodpłatnie złożone w luku bagażowym."
To faktycznie tylko priorytetowe wejście gwarantuje, że nasz sprzęt nie będzie się walał między walizkami...
Ja latam w Ryanair z minimalnie większą torbą niż dozwolona, nikt tego nie sprawdzał nigdy.
: )
Witam,
odkopię temat – aby nie powielać kiedy temat wątku pasuje.
Mam pytanie o plecak który może być bagażem podręcznym, gdzie rozmiary takiego bagaży dopuszczone przez przewoźnika lotniczego to wymiary to 55 x 40 x 20 cm.
Do przewiezienia będą: Canon EOS-1Ds Mark III + obiektywy 35IS, 50L, 85L, 135L + lampa błyskowa + trochę drobnych szpargałów.
Myślałem o Lowepro ProTactic 350 II AW który ma wymiary zewnętrzne 47 x 30 x 18 cm czyli pasuje. Jednak sklep który zapytałem o tą kwestię i ten plecak zasugerował dla tego zestawu sprzętu plecak większy tj.: Lowepro ProTactic 450 II AW który ma wymiary zewnętrzne 52 x 36 x 22. Czyli 2 z 3 wymiarów w normie ale jeden o 2 cm za duży.
Jak to wygląda w praktyce – czy jeżeli będzie nieznacznie przekroczony jeden z wymiarów to będzie problem ?
Może ktoś poleci jakieś inne rozwiązanie.
Proszę o pomoc bo przeszukałem już Internet i nie znalazłem sensownej praktycznej porady.
Amatorsko: cyfrowo i analogowo
To nie jest sztywna walizka.
Jak każą sprawdzić to w koszyku upchniesz.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.