Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Parę pytań do zawodowców, proszę o poradę ;)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie Odp: Parę pytań do zawodowców, proszę o poradę ;)

Kurpś -----> Kit jak sama nazwa wskazuje jest do kitu. O jakiejś magii nigdy w życiu nie słyszałem

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Rozumiem, że kupujesz używane 70D? Wg mnie kupowanie nowego jest średnim pomysłem biorąc pod uwagę 80D, które jednak spowodowało ruch w używanych 70D.
    Myślałem o nowym, jednakże nie mam fetyszu kupowania nowych rzeczy. Teraz ceny nowych opadły - cena w partnerskich sklepach Canona jest rzędu 3500 . Może być używany. Tylko ja nie jestem ekspertem i nie potrafię ocenić na szybko czy używany aparat nie ma ukrytych wad. Moja decyzja raczej raczej podyktowana jest ostrożnością.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez Kurpś Zobacz posta
    Myślałem o nowym, jednakże nie mam fetyszu kupowania nowych rzeczy. Teraz ceny nowych opadły - cena w partnerskich sklepach Canona jest rzędu 3500 . Może być używany. Tylko ja nie jestem ekspertem i nie potrafię ocenić na szybko czy używany aparat nie ma ukrytych wad. Moja decyzja raczej raczej podyktowana jest ostrożnością.
    70d można kupić dużo łatwiej i z mniejszym ryzykiem niż puszki jednocyfrowe. w okolicach ~2500 zapewne są bezpieczne body z do 20 tys klatek max i około 2 letnie. Posprawdzaj ogłoszenia i podejmij decyzje.

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Kurpś -----> Kit jak sama nazwa wskazuje jest do kitu. O jakiejś magii nigdy w życiu nie słyszałem
    Szczególnie kity typu 24-105L/4 są do kitu
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 06-03-2017 o 16:57

Dopiero zaczyna

No tak widzę na allegro takie ceny z udokumentowanym przebiegiem. Jednak czy to dobry egzemplarz , nie ma BF/FF, nie był już dostrajany do konkretnych szkieł w serwisie,nie ma jakichś innych drobnych usterek, te rzeczy mi trudno sprawdzić.

Czy poleciłbyś mi dobrą kartę SD do tego sprzętu ?

Cytat Zamieszczone przez Kurpś Zobacz posta
    No tak widzę na allegro takie ceny z udokumentowanym przebiegiem. Jednak czy to dobry egzemplarz , nie ma BF/FF, nie był już dostrajany do konkretnych szkieł w serwisie,nie ma jakichś innych drobnych usterek, te rzeczy mi trudno sprawdzić.
    Jeszcze warto sprawdzać OLX w swojej okolicy bo może być taniej.

BF/FF to funkcja głównie obiektywów, 70D ma mikrokalibracje AF. Możesz poprosić o numer seryjny i na stronie CSI sprawdzić czy był serwisowany, kalibrowany, cokolwiek. Używka to zawsze mniejsze lub większe ryzyko...

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    He...he kit - magia w zestawie z oknem

--- Kolejny post ---

A jeszcze mój dziadek mawiał, że jak coś jest do kitu, to tak samo jak do luftu

24-105L - jest genialne i tanie - przez 4 lata zarobilem nim dziesiatki tysiecy funtow - zepsul mi sie tylko raz w ciagu tego czasu. Polecam!

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

BF/FF to funkcja głównie obiektywów,
    A jak serwis reguluje BF/FF w samym obiektywie? Istnieją jakieś miarodajne informacje, że coś takiego w ogóle istnieje
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A jak serwis reguluje BF/FF w samym obiektywie? Istnieją jakieś miarodajne informacje, że coś takiego w ogóle istnieje
    Część kalibrują do wzorca sprzętowo, część kalibrują programowo w FW obiektywu. Miarodajnych informacji nie widziałem, zresztą nie miałem (lub nie zauważyłem) jakiegoś stałego BF/FF w swoich obiektywach.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Część kalibrują do wzorca sprzętowo, część kalibrują programowo w FW obiektywu. Miarodajnych informacji nie widziałem, zresztą nie miałem (lub nie zauważyłem) jakiegoś stałego BF/FF w swoich obiektywach.
    A ja zauważyłem, ale nigdy nie zauważyłem żadnych efektów kalibracji obiektywu przez serwis. Na pewno nie kalibrują nic sprzętowo, bo nie maja takiej możliwości. Wysyłałem kiedyś obiektyw kilka razy z wyraźną prośbą o skorygowanie kalibracji w konkretnym kierunku, ale nie zmieniło to zupełnie nic.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów