Kurpś -----> Kit jak sama nazwa wskazuje jest do kitu. O jakiejś magii nigdy w życiu nie słyszałem![]()
Kurpś -----> Kit jak sama nazwa wskazuje jest do kitu. O jakiejś magii nigdy w życiu nie słyszałem![]()
Myślałem o nowym, jednakże nie mam fetyszu kupowania nowych rzeczy. Teraz ceny nowych opadły - cena w partnerskich sklepach Canona jest rzędu 3500 . Może być używany. Tylko ja nie jestem ekspertem i nie potrafię ocenić na szybko czy używany aparat nie ma ukrytych wad. Moja decyzja raczej raczej podyktowana jest ostrożnością.
Ostatnio edytowane przez kmeg ; 06-03-2017 o 16:57
No tak widzę na allegro takie ceny z udokumentowanym przebiegiem. Jednak czy to dobry egzemplarz , nie ma BF/FF, nie był już dostrajany do konkretnych szkieł w serwisie,nie ma jakichś innych drobnych usterek, te rzeczy mi trudno sprawdzić.
Czy poleciłbyś mi dobrą kartę SD do tego sprzętu ?
Jeszcze warto sprawdzać OLX w swojej okolicy bo może być taniej.
BF/FF to funkcja głównie obiektywów, 70D ma mikrokalibracje AF. Możesz poprosić o numer seryjny i na stronie CSI sprawdzić czy był serwisowany, kalibrowany, cokolwiek. Używka to zawsze mniejsze lub większe ryzyko...
A ja zauważyłem, ale nigdy nie zauważyłem żadnych efektów kalibracji obiektywu przez serwis. Na pewno nie kalibrują nic sprzętowo, bo nie maja takiej możliwości. Wysyłałem kiedyś obiektyw kilka razy z wyraźną prośbą o skorygowanie kalibracji w konkretnym kierunku, ale nie zmieniło to zupełnie nic.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.