Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: "Zdjęcia tylko komórką, innym aparatem robić nie można" czyli zakaz fotografowania

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: "Zdjęcia tylko komórką, innym aparatem robić nie można" czyli zakaz fotografowan

Cytat Zamieszczone przez Janusz_K Zobacz posta
    Marszałkowska jest miejscem publicznym.
    Ogólnodostępny hol filharmonii też jest miejscem publicznym, no i Pola Marsowe raczej też.

--- Kolejny post ---

W Pakistanie próba sfotografowania osób może skończyć się dla fotografa bardzo niebezpiecznie.
    Może to prawda, ale z drugiej strony jak poprosisz o pozwolenie to w większości przypadków jest dużo bardziej przyjemnie niż gdziekolwiek w Europie - przerabiałem to osobiście.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: "Zdjęcia tylko komórką, innym aparatem robić nie można" czyli zakaz fotografowan

Ale już na przykład na Węgrzech istnieje zakaz fotografowania ludzi na ulicach.
    Rozumiem, że policja rekwiruje telefony komórkowe. Jednak przerąbane tam mają.

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Janusz_K - trochę mylisz pojęcia "publikowanie zdjęć/zakaz/legalność" co do wieży Eiffla, gdyż:
    - Daytime shots are acceptable for commercial use.
    - Images depicting the Tower’s lighting design are unacceptable for commercial use.
    Źródło: https://www.shutterstock.com/blog/co...-restrictions/ (znajdziecie tu restrykcje dotyczące wykorzystania komercyjnego zdjęć zrobionych w różnych znanych miejscach).

co do Węgier: https://www.theguardian.com/world/20...-take-pictures

I problem nie jest w prawie, ale w nadgorliwości, czy liberalnym podejściu osób, które z prawa robią użytek. To samo dotyczy też wieży Eiffla. Może podejść do ciebie pan z hełmem na głowie i automatycznym karabinem i po angielsku poprosić, żebyś zrezygnował z fotografowania. Nie wierzysz - przejedź się na Champ de Mars to jak będziesz miał pecha i długi obiektyw, uwierzysz.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Mnie ze 100-400 nie chcieli na red bula wpuścić. Dowiedziałem się że ochroniarze mieli zakaz wpuszczania ludzi z białymi obiektywami, ale z czarnymi bez problemu mozna było wejść
    Zawsze wiedziałem, że jednak Nikon górą .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Lafar
    Miasto
    Dania, Copenhagen

W Pakistanie próba sfotografowania osób może skończyć się dla fotografa bardzo niebezpiecznie.
    W Ameryce Łacińskiej jest podobnie- czasem maczetą można oberwać. Ale to kwestia podejścia. Jeśli się grzecznie spytasz, nawet na migi, z uśmiechem, to w 98% przypadków nie ma problemu.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów