Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: pierwsze studio - zakupy

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: pierwsze studio - zakupy

Jako że to mój pierwszy post, chciałbym się przywitać - cześć wszystkim.
    Żeby nie powielać wątków pozwolę sobie przyłączyć się do tego - mam nadzieję, że autor nie będzie miał nic przeciwko.

Mam 80D, główny obiektyw to Tamron 28-75 2.8, chciałbym się wyposażyć w lampę studyjną (póki co jedną, ale docelowo dwie ). W planach mam portrety, fotografowanie dzieci, może też fotografia produktowa. Co do pomieszczenia jakim dysponuję, to nie mam żadnego wydzielonego konkretnie pod studio (póki co) - raczej tak "adaptacyjnie", może być korytarz, salon, większy pokój lub mniejszy.

Byłem już prawie zdecydowany na Quadralite DP-300 i softbox okta, ale trochę poczytałem i okazało się, że przydatna jest regulacja mocy błysku większa niż 1/32. Komuś z podobnymi rozterkami, na innym forum zaproponowano Jinbei MSN III 400 - tutaj regulacja aż 1/256, co pewnie jest bardzo przydatne.
    Tylko cena za samą lampę jest taka, jak za cały zestaw z Quadralite. I tutaj chciałbym prosić o pomoc - czy warto dopłacać do Jinbei? Czy może polecicie mi coś zupełnie innego? Wolę wydać pieniądze raz a dobrze.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Kamil G ; 26-12-2017 o 22:38

Uprawnienia umieszczania postów