Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
Jak się ma ta nowa konstrukcja Canona do Tamrona 70-300 ze stabilizacją? Mam egzemplarz który jest nad wyraz ostry i zastanawiam się czy nowa konstrukcja Canon jest w stanie go w jakości obrazka pobić.
Dustin porównywał i wyszło mu, że Canon optycznie lepszy od Tamrona, dodatkowo mniej "oddycha".

--- Kolejny post ---

Mnie najbardziej w tym obiektywie interesuje AF. Widać, że jest bardzo szybki, na 70mm powiedziałbym nawet, że nie ma porównania z jakimkolwiek innym szkłem, jeśli chodzi o przeostrzenie całego zakresu. Inna rzecz jak to się w praktyce sprawdza, bo wszelkie porównania szybkości AF są zwykle obarczone sporą dozą subiektywizmu. Mi np. zależałoby na porównaniu szybkości z 100-400 II w zakresie do kilku metrów. Z ciekawości porównałbym też do 300/2.8 L IS II, który ma jeden z najszybszych AF, a dodatkowo można go zamknąć limiterem do zakresu 2-6 metrów. 70-300 jak się pomyli, to musi przelecieć cały zakres, a na 300mm nie jest już taki błyskawiczny.
Ciekaw jestem też w jakich innych szkłach zobaczymy jeszcze napęd Nano USM, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni. Na pewno nie trafi on do serii L, a zatem tych szkieł z nowym AF nie będzie raczej zbyt wiele.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
Jak się ma ta nowa konstrukcja Canona do Tamrona 70-300 ze stabilizacją? Mam egzemplarz który jest nad wyraz ostry i zastanawiam się czy nowa konstrukcja Canon jest w stanie go w jakości obrazka pobić.
Wspomniane przeze mnie porównanie z Tamronem https://www.youtube.com/watch?v=Z4mpofxRlws