Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    kolega Salas mnie natchnął na założenie nowego wątku
    nie słyszałem o tym szkle wiec poguglalem i teraz;
    znalazłem taka opinie i powiedzcie mi czy tylko mi się wydaje ze te zdjęcia pokazujące super działanie tego obiektywu są po prostu kiepskie?
    https://www.bhphotovideo.com/c/produ...customerReview
    to typowo amatorskie szkło (nie żeby to było coś złego sam jestem 100% amatorem i nawet nie chciałbym być zawodowcem) więc kupują go i recenzują amatorzy - a dla takiego amatora amatora wszystko jest dobre a nawet wspaniałe (takie emejzing), szczególnie jak już kupił, najczęściej piszą to ludzie którzy nie mają żadnego porównania z czymś bardziej konkretnym, używałem intensywnie poprzedniej wersji tego obiektywu mam mieszane uczucia jak focisz człowieka albo stracha na wróble z bliskiej odległości to zdjęcie było niezłe, krajobraz z większej odległości i w gorszych warunkach był taki sobie - nie było podejścia do tego (kontrast kolory) co produkowało 70-200 4LIS czy C100-400 wer I - obstawiam że tu jest tak samo - pewnie infinitezymalnie lepsze lub gorsze od wersji I lub tamrona plus nikomu niepotrzebny ozdobnik w postaci wyświetlacza i to by było na tyle.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 02-03-2017 o 13:13
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów