Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Bardzo prosze o pomoc w doborze uzywanego aparatu do zdjec MAKRO

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pineda de Mar

Domyślnie Bardzo prosze o pomoc w doborze uzywanego aparatu do zdjec MAKRO

Dzien dobry,

Bardzo prosze o podpowiedz, jaki uzywany aparat kupic do robienia zdjec MAKRO?
    Potrzebuje go do robienia zdjec w pomieszczeniu.

Prosze tez o podanie linku, w ktorym jest opisane, jak oswietlic i samemu skonstruowac male studio do zdjec MAKRO.

Z gory bardzo dziekuje za informacje.
    Serdecznie pozdrawiam,
    MIKO

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Bardzo prosze o pomoc w doborze uzywanego aparatu do zdjec MAKRO

Lustrzanka i obiektyw? Może trochę sam poszukaj też co?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

polecam coś z małą matrycą, osiągniesz większą GO, a m.in. o to w macro chodzi

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pineda de Mar

Dotychczas robilem zdjecia makro Canonem PowerShot SX130IS.

Jestem tu nowy i pomimo prob nie udalo mi sie wkleic moich zdjec, tak aby Koledzy z doswiadczeniem mogli je skomentowac.
    Nie mam w tej chwili mozliwosci finansowych na kupno drozszego sprzetu, dlatego tez planuje zakup uzywanego kompaktowego Canona PowerShot G9 lub G12.
    Na temat lustrzanek moja wiedza jest bardzo mala i dlatego tez zarejestrowalem sie na tym Szanownym Portalu, aby dowiedziec sie wiecej od osob, ktore sa ekspertami w tym temacie.

Oczywiscie juz spedzilem wiele godzin na poszukiwaniu w necie potrzebnych mi informacji, ale jest ich tyle, ze sie w tym wszystkim gubie
    Biore tez pod uwage zakup uzywanej lustrzanki i odpowiedniego obiektywu, ale wyczytalem, ze obiektywy do zdjec makro sa bardzo drogie.

Dziekuje Kolego Igor58 za Twoja podpowiedz, ale bardzo bym Ciebie prosil, abys nowicjuszowi podal, jakis konkretny przyklad aparatu z mniejsza matryca oraz o krotki opis, co to jest "GO"?

Przepraszam za moja niewiedze, ale przeciez kazdy kiedys zaczynal.
    Pozdrawiam z Katalonii,
    MIKO

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez MIKO Zobacz posta
    Przepraszam za moja niewiedze, ale przeciez kazdy kiedys zaczynal.
    Pozdrawiam z Katalonii,
    MIKO
    Ja jak nie wiedzialem co i jak, uczylem sie. Nie pytalem na forum co i jak.

Moja rada, kup aparat!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pineda de Mar

zdebik
    A co Koledze przeszkadza, ze zadaje tutaj pytania?
    Nie wiem, czy Kolega zauwazyl, ale ten dzial ma nazwe "Dla poczatkujacych", a za takiego sie uwazam i dlatego zadaje pytania.
    Jak w Londynie jest paskudna pogoda i masz zly dzien, to proponuje napar z melisy.
    Pozdrawiam ze slonecznego Costa Brava.
    MIKO

Miasto
    Londyn

zdebik
    Nie wiem, czy Kolega zauwazyl, ale ten dzial ma nazwe "Dla poczatkujacych", a za takiego sie uwazam i dlatego zadaje pytania.
    Jak w Londynie jest paskudna pogoda i masz zly dzien, to proponuje napar z melisy.
    MIKO
    Przeczytales duzo i nadal nie znasz podstaw, nie potrafisz zamiescic zdjec. Moze to Cie przerasta. Prostsza bedzie hodowla bananow jesi tam tak grzeje.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta

Moja rada, kup aparat!
    Moja rada zaś jest taka żeby nie robić bałaganu w tym dziale.

zdebik
    MIKO
    Dokładnie. Kolega zdebik się zupełnie zagalopował - bardzo proszę nie kontynuować w tym kierunku w tym dziale, bo to psuje odbiór forum dla początkujących użytkowników.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta

Moja rada, kup aparat!
    od lat korzystam z różnych forów i mam jedną zasadę, jak nie mam nic do powiedzenia a tym bardziej komuś pomóc/doradzić to siedzę cicho i Tobie też bym polecał ;-) chyba, że zapomniałeś do czego służy forum
    R + C 50 1.8 STM + C 17-40 + C 70-200 f/4 + CDN.
    https://www.facebook.com/dawidzawilafotografia

Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez dave88 Zobacz posta
    od lat korzystam z różnych forów i mam jedną zasadę, jak nie mam nic do powiedzenia a tym bardziej komuś pomóc/doradzić to siedzę cicho i Tobie też bym polecał ;-) chyba, że zapomniałeś do czego służy forum
    Zacznijmy od pytania, jesli juz robisz jakies zdjecia i sie tym interesujesz to chyba wiesz czego Ci brakuje.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów