Strona 9 z 22 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 217

Wątek: Adapter M42

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    Fajnie, fajnie - wszystko fajnie. Ale coraz bardziej zaczynam się bać czepiania adapterów. Często te które miałem się nie trzymały aparatu. Wylatywały lub latały jak głupie

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

nie ma lepszych adapterów od tych od Jankowskiego
    ja przerobiłem ich kilkaset od niego między innymi tu na forum z dandelionami
    pzdr.

Awatar massster
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

witam mam pytanie nie wiem czy było zadawane jeśli tak to sorry że powielam pytanie ale chciałem się dowiedzieć apropo adaptera M42-Canon. Posiadam Canona 40D oraz obiektyw z Zenith-a 44M-4 i chcę kupić sobie właśnie adapter. Niestety wyczytałem gdzieś że po zamontowaniu adaptera z obiektywem coś tam zahacza o lustro aparatu i może spowodować jego uszkodzenie. Proszę o informacje pewnie jest ktoś kto posiada 40D i taki obiektyw na adapterze. Jeśli nie ma problemu to kupie adapter i po temacie ale jeśli faktycznie istnieje możliwość uszkodzenia aparatu to chyba podziękuję.

Proszę o info.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

mam taki zestaw i nic nie zahacza

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    nie ma lepszych adapterów od tych od Jankowskiego
    ja przerobiłem ich kilkaset od niego między innymi tu na forum z dandelionami
    pzdr.
    Nie wiem czy są lepsze ale potwierdzam, że adaptery od tego pana są OK. Sam mam taki od ponad dwóch lat i nic nie lata nic nie stuka.
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Miasto
    tarnów

Domyślnie

ja mam na dwoch aparatach adaptery i na jednym jest z blokada bolca szczerze to nie zauważyłem jakiejś wielkiej różnicy w działaniu tylko tyle ze bolec od obiektywu manulanego wchodzi w dziurkę . mam wersje bez potwierdzenia ostrości i uważam ze nie ma sensu dopłacać 4 razy wiecej . wystarczy potrenować i ostrość w 99% zdjęć jest złapana

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam. Posiadam już do dłuższego czasu adapter m42. Mam parę szkieł i tutaj mam problem. Szukałem trochę na forum, ale możliwe że inaczej to nazywamy. Otóż problem polega na tym, iż tym gdy robię zdjęcia z maksymalnym otworem jest okey. Jednak gdy zacznę już tak minimum dawać 8 czy 11- w centrum kadru nagle pojawia się światło, to tak jakby dobrać złe światło- ale tylko w centrum kadru i ma kształt koła. Nie ejst to wina obiektywów (chyba że wszystkie sa walnięte, ale wątpię.). Z pierścieniami pośrednimi i bez nich- tak samo. Aprat to Canon 400D (zdjęcia obiektywami normalnymi ef-s są okey. ). Nie wiem w czym jest właśnie problem.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Pokaż ten problem, to może znajdzie się rozwiązanie. Tak to wróżenie z fusów.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://img406.imageshack.us/gal.php?g=image00001qh.jpg

światło pada obok, idzie to tak:

3,5
    5,6
    16
    22

Strona 9 z 22 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów