Pokaż wyniki od 1 do 10 z 217

Wątek: Adapter M42

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Adapter M42

Witam, kupiłem kiedyś adapter z dandelionem z możliwością programowania do 60D. Zauważyłem że mam BF i metodą opisaną w sieci chciałem próbować to zniwelować. Próbując wejść w tryb programowania sposobem:
    dla wejścia w tryb programowania należy ustawić skok korekcji EV na 1/3. Następnie ustawiamy czas naświetlania na 1/60 sekundy, tryb fotografowania 'One shoT". Ustawiamy przysłonę na wartość f/64 i raz wywołujemy migawkę. Następnie przysłona f/57 i migawka, i znów f/64, migawka. W tym momencie dandelion jest w trybie programowania.
    Dochodzę do miejsca:
    'One shot'. Ustawiamy przysłonę na wartość f/64 i raz wywołujemy migawkę
    Po wciśnięciu migawki, na górnym wyświetlaczu miga mi wszystko i tyle co mogę zrobić. Nie można zmienić przysłony na inną więc dalsza procedura do wejścia w tryb odpada. Czy ktoś może wie co z tym zrobić?

Domyślnie Odp: Adapter M42

Cytat Zamieszczone przez wojtirz Zobacz posta
    Witam, kupiłem kiedyś adapter z dandelionem z możliwością programowania do 60D. Zauważyłem że mam BF i metodą opisaną w sieci chciałem próbować to zniwelować. Próbując wejść w tryb programowania sposobem: Dochodzę do miejsca: Po wciśnięciu migawki, na górnym wyświetlaczu miga mi wszystko i tyle co mogę zrobić. Nie można zmienić przysłony na inną więc dalsza procedura do wejścia w tryb odpada. Czy ktoś może wie co z tym zrobić?
    Przepraszam nie można edytować postu więc poprawiam delikatnie gdyż wcześniej pisałem z pamięci a teraz ponownie zrobiłem test wejścia w tryb programowania. Miga nie jak pisałem wszystko, lecz korekta EV

Uprawnienia umieszczania postów