Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 1119202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 217

Wątek: Adapter M42

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Adapter M42

Cytat Zamieszczone przez cybernetix7 Zobacz posta
    A największa prezycja jest przy ostrzeniu na LifeView z powiększeniem 5x lub 10x Tylko nie zawsze się chce
    Słuszna uwaga, a do tego jeszcze Magic Lantern z Focus Peaking i można śmiało używać M42 bez potwierdzenia.
    Nie mam takumara, ale sprawdzone z Auto Yashinon-DS 1,7.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-07-2014 o 21:57

Coś już napisał Awatar misiek_lublin
    Miasto
    Lublin

Napalilem sie na focus peaking ale podswietla ostrosc na juz wykonanyn zdjeciu, nie moge go zmusic do pracy "na biezaco". Tak to ma wygladac?

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Nie, na LV też pokazuje. W ML masz ustawienia osobno dla LV i dla Preview (zrobionego zdjęcia). Przynajmniej w 50D i 7D tak było.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

W 50D podczas pracy w LV pokazuje przestrzeń ostrości czerwonymi kropeczkami, a poza LV - po zrobieniu zdjęcia, w trakcie wyświetlania.

Coś już napisał Awatar misiek_lublin
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Element7th Zobacz posta
    Nie, na LV też pokazuje. W ML masz ustawienia osobno dla LV i dla Preview (zrobionego zdjęcia). Przynajmniej w 50D i 7D tak było.
    Zgadza sie. Znalazlem, trzeba bylo uaktywnic nie tylko focus peaking ale takze 'LV DISPLAY PRESETS' w zakladce Pefs w menu ML

Witam wszystkich jako że jestem pierwszy raz na tym forum

Mam problem z zaprogramowaniem adaptera firmy pixco model EMF. gdy chcę wejsc w tryp programowania F/64- + F/57- + F/64 niestety ale mój eos 20D nie wyświetla f/57 tylko f/54 wadliwy adapter czy porostu wersja bez programowania ?

Witam, kupiłem kiedyś adapter z dandelionem z możliwością programowania do 60D. Zauważyłem że mam BF i metodą opisaną w sieci chciałem próbować to zniwelować. Próbując wejść w tryb programowania sposobem:
    dla wejścia w tryb programowania należy ustawić skok korekcji EV na 1/3. Następnie ustawiamy czas naświetlania na 1/60 sekundy, tryb fotografowania 'One shoT". Ustawiamy przysłonę na wartość f/64 i raz wywołujemy migawkę. Następnie przysłona f/57 i migawka, i znów f/64, migawka. W tym momencie dandelion jest w trybie programowania.
    Dochodzę do miejsca:
    'One shot'. Ustawiamy przysłonę na wartość f/64 i raz wywołujemy migawkę
    Po wciśnięciu migawki, na górnym wyświetlaczu miga mi wszystko i tyle co mogę zrobić. Nie można zmienić przysłony na inną więc dalsza procedura do wejścia w tryb odpada. Czy ktoś może wie co z tym zrobić?

Cytat Zamieszczone przez wojtirz Zobacz posta
    Witam, kupiłem kiedyś adapter z dandelionem z możliwością programowania do 60D. Zauważyłem że mam BF i metodą opisaną w sieci chciałem próbować to zniwelować. Próbując wejść w tryb programowania sposobem: Dochodzę do miejsca: Po wciśnięciu migawki, na górnym wyświetlaczu miga mi wszystko i tyle co mogę zrobić. Nie można zmienić przysłony na inną więc dalsza procedura do wejścia w tryb odpada. Czy ktoś może wie co z tym zrobić?
    Przepraszam nie można edytować postu więc poprawiam delikatnie gdyż wcześniej pisałem z pamięci a teraz ponownie zrobiłem test wejścia w tryb programowania. Miga nie jak pisałem wszystko, lecz korekta EV

Miasto
    Mrągowo

Witam,
    Próbował już ktoś tego adaptera
    https://www.systembank.pl/adapter-ca...ona-p2448.html

Miasto
    Mrągowo

Zastanawiam się nad kupnem i znalazłem taki

Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 1119202122 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów