Napalilem sie na focus peaking ale podswietla ostrosc na juz wykonanyn zdjeciu, nie moge go zmusic do pracy "na biezaco". Tak to ma wygladac?
Nie, na LV też pokazuje. W ML masz ustawienia osobno dla LV i dla Preview (zrobionego zdjęcia). Przynajmniej w 50D i 7D tak było.
W 50D podczas pracy w LV pokazuje przestrzeń ostrości czerwonymi kropeczkami, a poza LV - po zrobieniu zdjęcia, w trakcie wyświetlania.
Witam wszystkich jako że jestem pierwszy raz na tym forum
Mam problem z zaprogramowaniem adaptera firmy pixco model EMF. gdy chcę wejsc w tryp programowania F/64- + F/57- + F/64 niestety ale mój eos 20D nie wyświetla f/57 tylko f/54 wadliwy adapter czy porostu wersja bez programowania ?
Witam, kupiłem kiedyś adapter z dandelionem z możliwością programowania do 60D. Zauważyłem że mam BF i metodą opisaną w sieci chciałem próbować to zniwelować. Próbując wejść w tryb programowania sposobem:Dochodzę do miejsca:dla wejścia w tryb programowania należy ustawić skok korekcji EV na 1/3. Następnie ustawiamy czas naświetlania na 1/60 sekundy, tryb fotografowania 'One shoT". Ustawiamy przysłonę na wartość f/64 i raz wywołujemy migawkę. Następnie przysłona f/57 i migawka, i znów f/64, migawka. W tym momencie dandelion jest w trybie programowania.Po wciśnięciu migawki, na górnym wyświetlaczu miga mi wszystko i tyle co mogę zrobić. Nie można zmienić przysłony na inną więc dalsza procedura do wejścia w tryb odpada. Czy ktoś może wie co z tym zrobić?'One shot'. Ustawiamy przysłonę na wartość f/64 i raz wywołujemy migawkę
Witam,
Próbował już ktoś tego adaptera
https://www.systembank.pl/adapter-ca...ona-p2448.html
Zastanawiam się nad kupnem i znalazłem taki