Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Zestaw ślubny max 20tys

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie Odp: Zestaw ślubny max 20tys

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Na "zachodzie", o ktorym piszesz to w 85% przypadkow zajecie raczej dla studentów dorabiajacych sobie lub dla imigrantów z Egiptu lub Polski.
    To ja wobec tego znam te pozostałe 15%. Ciężko pracują na cały etat na swoją markę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Panowie (tudzież Panie)! Nie, nie jestem fotografem ślubnym (Bogu dzięki). I oczywiście wielu z Was ciężko pracuje, robiąc zdjęcia na ślubach. Dlatego mam nadzieję, ze mieścicie się w owych 15%. Ba, kilku zapewne nawet mieści się w 5%, którzy w rzemiośle swym ocierają się o sztukę. Ale nie demonizujmy, ze jest to biznes ogólnie wymagający kompetencji niczym projektowanie promów kosmicznych. Patrząc na 85% zdjęć weselnych jestem zdania, ze wystarczy do ich realizacji przyzwoity aparat i obiektyw, a nie dziesiątki tysięcy złotych, dolarów czy rubli transferowych. I doskonale wiecie o tym, ilu byłych tapicerów, stolarzy czy ogólnie wykształconych bez zawodu, dzieki dotacjom z bezrobocia przynajmniej na dwa lata staje się częścią tego zawodu. Tymczasem jak wyżej napisałem, do zrobienia zdjęć i to obojętnie czy ślubnych, czy landszaftów etc. nie trzeba Canona 1dx i 85L, a po prostu umiejętności i zmyslu do fotografowania.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

A za ile chciałbyś zakładać "biznes" polegający na pstrykaniu fotek po weselach. Na "zachodzie", o ktorym piszesz to w 85% przypadkow zajecie raczej dla studentów dorabiajacych sobie lub dla imigrantów z Egiptu lub Polski.
    Fotograf weselny (2009) - Filmweb
    w sumie ciekawy film nie tylko dla fotografów (w tym weselnych)
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Patrząc na 85% zdjęć weselnych jestem zdania, ze wystarczy do ich realizacji przyzwoity aparat i obiektyw
    Dokładnie tak, ale przede wszystkim potrzebujesz klienta, który Ci za te zdjęcia zapłaci. Do tego niestety sam przyzwoity aparat i obiektyw nie wystarczy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Panowie (tudzież Panie)! Nie, nie jestem fotografem ślubnym (Bogu dzięki). ...
    Widać to po twojej wypowiedzi.

... I oczywiście wielu z Was ciężko pracuje, robiąc zdjęcia na ślubach. ...
    Gdyby bycie fotografem ślubnym polegało tylko na robieniu zdjęć na ślubach, to byłaby to przyjemność nie praca.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Gdyby bycie fotografem ślubnym polegało tylko na robieniu zdjęć na ślubach, to byłaby to przyjemność nie praca.
    Jasne. Z różnych rzeczy ludzie czerpią przyjemności.

Dopiero zaczyna Awatar Masaesu
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Coś poza tym masz? Bo tylko z tym będzie słabo.
    Poprzedniego aparatu chce sie pozbyc całkowicie. Zostawiam sobie jedynie 50mm 1.8 gdyz bardzo lubie ten obiektyw. Nie jestem zwolennikiem duzej ilosci sprzetu. Wole miec "mało" a sensowne.
    Zastanawiałam się jeszcze nad obiektywem Canon 35 mm f/1.4L ale nie jestem przekonana do końca.

Cytat Zamieszczone przez Marv84 Zobacz posta
    A tak swoją droga to fajnie mieć 20tys do wydania i nie wiedzieć czego się potrzebuje
    Jeszcze niemam tych 20 tys :P ale dobrze jest zaplanować na co najsensowniej wydac taką kase A, że ja bardziej się znam na robieniu zdjec niz na sprzecie jaki jest teraz najlepszy na rynku w sensownej kwocie to radze sie własnie Was bo mysle, że macie wiekszą wiedze w tym temacie

Jak tak czytam Wasze posty o tym, że fotograf ślubnych sobie pstryka fotki i tyle to zastanawiam sie dlaczego ja po całym dniu reportazu jestem padnieta jak to przeciez odpoczynek a nie praca :P
    Ostatnio edytowane przez Masaesu ; 21-03-2017 o 12:57

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Masaesu Zobacz posta
    Poprzedniego aparatu chce sie pozbyc całkowicie. Zostawiam sobie jedynie 50mm 1.8 gdyz bardzo lubie ten obiektyw. Nie jestem zwolennikiem duzej ilosci sprzetu. Wole miec "mało" a sensowne.
    Zastanawiałam się jeszcze nad obiektywem Canon 35 mm f/1.4L ale nie jestem przekonana do końca.

Jeszcze niemam tych 20 tys ale dobrze jest zaplanować na co najsensowniej wydac taką kase A, że ja bardziej się znam na robieniu zdjec niz na sprzecie jaki jest teraz najlepszy na rynku w sensownej kwocie to radze sie własnie Was bo mysle, że macie wiekszą wiedze w tym temacie

Usmiałam się jak to przeczytalam Ciekawie twierdzić, że fotograf weselny sobie odpoczywa robią zdjęcia na weselu....

Hej jak cytujesz to nie tnij postow, bo potem wychodza takie kwiatki. Niczego takiego nie pisalem, prosze o sprostowanie.

Dopiero zaczyna Awatar Masaesu
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Hej jak cytujesz to nie tnij postow, bo potem wychodza takie kwiatki. Niczego takiego nie pisalem, prosze o sprostowanie.
    Wybacz, zle zaznaczyła tekst. Zauważyłam dopiero po publikacji.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Masaesu Zobacz posta
    Wybacz, zle zaznaczyła tekst. Zauważyłam dopiero po publikacji.
    I wyszedlem na buraka, a w 2025 jak nasa zacznie latac na ksierzyc, chcialem zajac sie slubami. W koncu dla kazdego amatora ktory kupil pirewsza lustrzanke canona, to Valhalla.
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 22-03-2017 o 10:31

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów