uosiek1
Jak sie okaze, ze lampa YONGNUO 685 jest kompatybilna z Canonem G9, to juz kupno lampy mialbym zakonczony

A jezeli chodzi o zdjecia MAKRO... to ja juz tym moim skromnym Canonem PowerShot SX13IS zrobilem ponad tysiac zdjec MAKRO.

Zbudowalem sobie z drewna takie "akwarium", ktorego 3 sciany pokrylem tym "specjalnym" bialym, matowym papierem, a z gory i po bokach (na zewnatrz) zamocowalem 6 zarowek z "bialym" swiatlem.

Na statyw nie bylo miejsca, poniewaz aparat musialem "wkladac" do akwarium, aby go przyblizyc na kilka cm od "obiektu", wiec za "statyw" uzywalem oparcia od krzesla, na ktorym lokowalem moje lokcie.
Codziennie jezdzilem do pobliskiego lasu, aby zdobyc ladne zielone listki i kwiatki, ktore ukladalem obok "obiektow", ale parafrazujac Wojtka Mlynarskiego "nie posiadam jezyka angielskiego", wiec nie moge tutaj wkleic choc kilka zdjec, ktore zrobilem.

Juz jestem po osmym drinku, wiec bardzo, bardzo dziekuje za Twoje praktyczne porady! ... i znow mam problem z doborem "mordki", ale niech bedzie ta
Serdecznie Ciebie pozdrawiam,
MIKO