uosiek1
Znow sie (wspaniale) rozpisales... jak E.Orzeszkowa nad Niemnem , wiec pozwol, ze najpierw odpisze na 1 rozdzial Twojej powiesci
Z pewnoscia nie chcialbym draznic rodziny ustawianiem lampy, wiec przydalaby sie lampa z TTL-em.
I tak juz jestem upierdliwym pstrykaczem, poniewaz, gdy juz sie obiekty ustawia do zdjecia, to od razu "widze" gotowa fotke i zaczynam poprawiac postury tychze i jak ktos ma "posagowa" mine, to od razu mowie cokolwiek do tej osoby i juz przestaje byc gipsowym posagiem i wowczas pstrykam
I zawsze ich wkurzam, poniewaz kazde grupowe ujecie powtarzam min. 3 razy, bo moje peudo-doswiadczenie mi mowi "powtorz", bo znow sie okarze, ze ktos w czasie pstryku mrugnal oczami

Takich rodzinno-sielankowo-turystycznych zdjec mam juz w archiwum grubooo ponad tysiac, wiec najwyzszy czas na zakup lampy

Reasumujac: Juz wiem, ze to musi byc lampa z TTL, ruchoma w pionie i poziomie, narazie mocowana na szynach i sterowana "radiem", ale o tym za chwile, bo teraz naleje sobie drugiego whyskacza i sprobuje jeszcze raz rozszyfrowac, co napisales w nastepnym rozdziale

Szkoda, ze Szefostwo tego Portalu ma slabe poczucie humoru, bo jest bardzo malo mordek do wyboru (i tu by sie przydala mordka z zaklejonym ryjkiem)
Twoje zdrowko!