Pokaż wyniki od 61 do 70 z 79

Wątek: TTL i inne swinstwa Canona

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: TTL i inne swinstwa Canona

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Panowie (bo nie zauważyłem, żeby Panie dyskutowały) - pociągnijcie tę myśl o limicie zdjęć: jakaś teoria spiskowa czy fakty autentyczne?
    O limicie zdjęć to sobie akurat żartowałem, ale sztuczki z resetem jakiegoś chipa po naprawie, którego nieautoryzowany serwis nie może zrobić, wyglądają całkiem zwyczajnie i nie ma na to żadnej rady.

Ja raczej wierzę, że obiektywy czy połączenia matryc Sony się psują, bo są kiepsko i tandetnie zaprojektowane. Nie mam takiego szacunku dla Sony czy Canona, żeby myśleć, że to niemożliwe, żeby każdy obiektyw po prostu się zużył po kilku latach. Obiektyw Canona 24-70/2.8 L też się nieuchronnie zużywał po pewnym czasie, bo jakieś plastykowe kołnierzyki na śrubkach w prowadnicach się rozpadały (według lensrentals). W profesjonalnym użytkowaniu musiał być naprawiany po kilku latach, bo robił się im starszy tym mniej ostry.

Natomiast z żarówkami to chyba było udowodnione.
    Oczywiście w drukarkach wypełnia się zbiornik zużytego tuszu i teoretycznie tylko serwis może to naprawić i zresetować licznik tuszu.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 22-02-2017 o 18:53
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów