Sprobuj popstrykac zdjecia, a jesli nie bedzie Cie to satysfakcjnonowac i zachcesz super wypasionego kompakta to moge od Ciebie odkupic ten aparat bo akurat jestem na kupnie![]()
Sprobuj popstrykac zdjecia, a jesli nie bedzie Cie to satysfakcjnonowac i zachcesz super wypasionego kompakta to moge od Ciebie odkupic ten aparat bo akurat jestem na kupnie![]()
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
Co Wy Panowie wprowadzacie chlopaka w blad. W mojej 350d mozna robic zdjecia patrzac na LCD. Zdjecia wychodza. Tylko, ze ja nigdy nie wiem co na nich bedzie. Bo niby skad mam to wiedziec?!Zamieszczone przez Robson01
![]()
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
O Jezu!! O Jezu!! przecież dzisiaj nie Prima Aprilis
Jeśli oczekujesz aparatu który sam zrobi wszystko za ciebie i na wyjściu da automatycznie świetne fotki o dobrej jakości to ten aparat nie jest dla CiebieZamieszczone przez rambosz
Jeśli zaś jesteś otwarty na naukę i eksperymenty to z czasem może się okazać, iż zdjęcia robisz lepsze niż pstrykaczem.
To porządny sprzet ale wymaga sporo pracy aby osiągnąc dobre efekty. Warto tez pamiętać iż wymaga też sporych nakładów finansowych przy dodatkowym osprzecie.
Skoro aparat już masz to spróbuj nim robić zdjęcia ale przygotuj się na to co "kroczy" za każdą lustrzanką aby nie zrazić sie na wstępie. To że nie można celować na LCD to tylko jedna z różnic w stosunku do kompaktów. Jest tego więcej. Ze znaczących dla amatora to np mniejsza głębia i porzeba ingerencji w materiał na kompie.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Jeśli BARDZO chcesz kadrować przez LCD to produkowane sę różne gadżety które nakłada się na wizjer i otrzymujesz obraz na osobnym LCD. Cena takiej zabawaki to ~800zł o ile dobrze pamiętam. Kiedyś było to dostępne na allegro ale teraz jakoś nie widzę.
Z tego co piszesz, to chyba jednak nie jest aparat dla ciebie. Ktoś ci dał na komunię?[/QUOTE]
komunie miałem dawo:Pale polecili mi ten aparat... no szkoda że w tej lustrzance nie można tego tak zrobić...ale dzięki
aż takim amatorem nie jestem... kupiłem te lustrzankę ze względu że ktoś mi ją polecił... wcześniej pracowałem na 300 i byłem zadowolony;.... co do kręcenia filmów sprzedawca powiedział że jest możliwe...:/ więc jak
cala tajemnica jest taka, ze tak jak kazdy czyta ten watek to nie wierzy zeby ktos wpadl do sklepu i kupil lekka reka aparat za 2500 i nie poswiecil wczesniej czasu by dowiedziec sie co kupuje. Pytanie jest wiec krotkie, jak zarabiasz na zycie ze mozesz pozwolic sobie na ekstrawagancje kupna jak leci.
W sumie to nie wiem czy dobrze Ci doradzili, byc moze lepszym wyjscie bedzie jakis kompakt ktory da Ci na wysciu zadowalajace ostre efekty bez kobinowania z obrazem w programach graficznych. Oddaj go do sklepu bo pewnie jeszcze mozesz i zobacz moze "canona S2 IS" bedziesz mial kadrowanie poprzez lcd ktory jest odchylany.
Tak naprawdę niewiele wiemy o naszym koledze Ramboszu. To on sam musi się określić czego chce. Szanowni koledzy na podstawie tak zdawkowych informacji od użytkownika nie bardzo są wstanie doradzić/odradzić. Nie wykluczam też małej prowokacji, wkręcania nas ze strony Szanownego Kolegi, ale to tylko 1% moich przypuszczeń
pozdrawiam serdecznie
350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX
Mnie się wydaje, że z Pana rambosz'a to niezły zgrywus ;-)