Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: Canon 350d

rambosz
    Guest

Domyślnie Canon 350d

Kupiłem Canona 350d. Jestem amatorem w fotografii. i mam pytanie. czytając instrukcje doczytałem się, że nie można celować na monitorze...:/ czy to możliwe... jeżeli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę.

P.S. może to nie aprat dla mnie??

Domyślnie

Chodzi o robienie zdjęc celując z LCD ?
    Tak to już jest w lustrzankach. Nic na to nie poradzisz.
    Jednak z tego co czytałem pojawiła się już jakaś lustrzanka z takim gadzetem.

Ja przekonałem się do robienie zdjęć przez wizjer.
    Celowanie z LCD przydaje się tylko do robienia zdjęc z perspektywy zaby lub z nad głowy.
    350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rambosz
    Chyba jedyną lustrzanką w której można celować na LCD jest E-330. Tyle że wtedy nie działa autofocus.

Z tego co piszesz, to chyba jednak nie jest aparat dla ciebie. Ktoś ci dał na komunię?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeżeli pytasz o to czy można robić zdjęcia 350D patrząc na ekran LCD to oczywiście nie!
    Jeżeli to dla Ciebie ważne (robienie zdjęć za pomocą LCD) to masz rację - ten aparat nie jest dla Ciebie :-)
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

łojoj No ten Canon to jest DSLR, czyli tak zwana lustrzanka cyfrowa-to znaczy, że światło nie pada na matryce podczas kadrowania, tylko systemem luster kierowane jest do naszego oka. W lustrzankach cyfrowych kadrowanie na monitorku maja tylko najnowsze Olympusy. Jak jesteś amatorem, to czemu 3000 zł na sprzęt wydawałeś bez uprzedniego zapoznania się z nim?
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiesz co to może wywal ten aparat tylko powiedz gdzie.Jak chcesz patrzeć w wyświetlacz to kup sobie mały aparat.350D to raczej nie jest zabawka i jak nie znasz jakiś podstaw co do fotografii to lepiej się najpierw duuuużo poucz.Samo naciśnięcie guzika nie zrobi ci dobrego zdjęcia.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Sprzedaj, albo pożycz komuś z rodziny
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Początki nałogu

Domyślnie

Kupiłeś bardzo fajny aparat, poczytasz trochę i bedziesz robił swietne zdjęcia.Nie przejmuj się głupawymi tekstami.Wszystkiego mozna sie nauczyc.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pewnie że tak żartują sobie chłopaki ale nie jest to takie łatwe by zrobić ładne zdjęcia.Ja się uczę od ponad roku i jeszcze mało umiem.Ale podstawy opanujesz szybko ale musi cie to interesować bo pochłania to dużo czasu.

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rambosz
    Kupiłem Canona 350d. Jestem amatorem w fotografii. i mam pytanie. czytając instrukcje doczytałem się, że nie można celować na monitorze...:/ czy to możliwe... jeżeli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę.

Powiem więcej!! Tyle kasy aparat kosztował - a nie można nim filmów kręcić...

A tak na serio.. Poczytasz, pouczysz się, poeksperymentujesz i z czasem przekonasz sie dlaczego ten aparat jest lepszy niż zwykłe cyfrówki...
    No chyba, że interesują ciebie tylko zdjęcia typu u cioci na imieninach... No to faktycznie może być problem... (a i do tego ten aparat jest lepszy )
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów