Kupiłem Canona 350d. Jestem amatorem w fotografii. i mam pytanie. czytając instrukcje doczytałem się, że nie można celować na monitorze...:/ czy to możliwe... jeżeli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę.
P.S. może to nie aprat dla mnie??
Kupiłem Canona 350d. Jestem amatorem w fotografii. i mam pytanie. czytając instrukcje doczytałem się, że nie można celować na monitorze...:/ czy to możliwe... jeżeli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę.
P.S. może to nie aprat dla mnie??
Chodzi o robienie zdjęc celując z LCD ?
Tak to już jest w lustrzankach. Nic na to nie poradzisz.
Jednak z tego co czytałem pojawiła się już jakaś lustrzanka z takim gadzetem.
Ja przekonałem się do robienie zdjęć przez wizjer.
Celowanie z LCD przydaje się tylko do robienia zdjęc z perspektywy zaby lub z nad głowy.
350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II
Chyba jedyną lustrzanką w której można celować na LCD jest E-330. Tyle że wtedy nie działa autofocus.Zamieszczone przez rambosz
Z tego co piszesz, to chyba jednak nie jest aparat dla ciebie. Ktoś ci dał na komunię?![]()
Jeżeli pytasz o to czy można robić zdjęcia 350D patrząc na ekran LCD to oczywiście nie!
Jeżeli to dla Ciebie ważne (robienie zdjęć za pomocą LCD) to masz rację - ten aparat nie jest dla Ciebie :-)
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
łojojNo ten Canon to jest DSLR, czyli tak zwana lustrzanka cyfrowa-to znaczy, że światło nie pada na matryce podczas kadrowania, tylko systemem luster kierowane jest do naszego oka. W lustrzankach cyfrowych kadrowanie na monitorku maja tylko najnowsze Olympusy. Jak jesteś amatorem, to czemu 3000 zł na sprzęt wydawałeś bez uprzedniego zapoznania się z nim?
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Wiesz co to może wywal ten aparat tylko powiedz gdzie.Jak chcesz patrzeć w wyświetlacz to kup sobie mały aparat.350D to raczej nie jest zabawka i jak nie znasz jakiś podstaw co do fotografii to lepiej się najpierw duuuużo poucz.Samo naciśnięcie guzika nie zrobi ci dobrego zdjęcia.
Sprzedaj, albo pożycz komuś z rodziny![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Kupiłeś bardzo fajny aparat, poczytasz trochę i bedziesz robił swietne zdjęcia.Nie przejmuj się głupawymi tekstami.Wszystkiego mozna sie nauczyc.
Pewnie że tak żartują sobie chłopaki ale nie jest to takie łatwe by zrobić ładne zdjęcia.Ja się uczę od ponad roku i jeszcze mało umiem.Ale podstawy opanujesz szybko ale musi cie to interesować bo pochłania to dużo czasu.
Powiem więcej!! Tyle kasy aparat kosztował - a nie można nim filmów kręcić...Zamieszczone przez rambosz
![]()
A tak na serio.. Poczytasz, pouczysz się, poeksperymentujesz i z czasem przekonasz sie dlaczego ten aparat jest lepszy niż zwykłe cyfrówki...
No chyba, że interesują ciebie tylko zdjęcia typu u cioci na imieninach... No to faktycznie może być problem... (a i do tego ten aparat jest lepszy)
Moja galeria: - CLICK !!
Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)