Kupiłem Canona 350d. Jestem amatorem w fotografii. i mam pytanie. czytając instrukcje doczytałem się, że nie można celować na monitorze...:/ czy to możliwe... jeżeli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę.
P.S. może to nie aprat dla mnie??
Kupiłem Canona 350d. Jestem amatorem w fotografii. i mam pytanie. czytając instrukcje doczytałem się, że nie można celować na monitorze...:/ czy to możliwe... jeżeli jest ktoś kto może mi pomóc to proszę.
P.S. może to nie aprat dla mnie??
Chodzi o robienie zdjęc celując z LCD ?
Tak to już jest w lustrzankach. Nic na to nie poradzisz.
Jednak z tego co czytałem pojawiła się już jakaś lustrzanka z takim gadzetem.
Ja przekonałem się do robienie zdjęć przez wizjer.
Celowanie z LCD przydaje się tylko do robienia zdjęc z perspektywy zaby lub z nad głowy.
350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II
Chyba jedyną lustrzanką w której można celować na LCD jest E-330. Tyle że wtedy nie działa autofocus.Zamieszczone przez rambosz
Z tego co piszesz, to chyba jednak nie jest aparat dla ciebie. Ktoś ci dał na komunię?![]()
Z tego co piszesz, to chyba jednak nie jest aparat dla ciebie. Ktoś ci dał na komunię?[/QUOTE]
komunie miałem dawo:Pale polecili mi ten aparat... no szkoda że w tej lustrzance nie można tego tak zrobić...ale dzięki
Jeżeli pytasz o to czy można robić zdjęcia 350D patrząc na ekran LCD to oczywiście nie!
Jeżeli to dla Ciebie ważne (robienie zdjęć za pomocą LCD) to masz rację - ten aparat nie jest dla Ciebie :-)
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Wiesz co to może wywal ten aparat tylko powiedz gdzie.Jak chcesz patrzeć w wyświetlacz to kup sobie mały aparat.350D to raczej nie jest zabawka i jak nie znasz jakiś podstaw co do fotografii to lepiej się najpierw duuuużo poucz.Samo naciśnięcie guzika nie zrobi ci dobrego zdjęcia.
Co Wy Panowie wprowadzacie chlopaka w blad. W mojej 350d mozna robic zdjecia patrzac na LCD. Zdjecia wychodza. Tylko, ze ja nigdy nie wiem co na nich bedzie. Bo niby skad mam to wiedziec?!Zamieszczone przez Robson01
![]()
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
łojojNo ten Canon to jest DSLR, czyli tak zwana lustrzanka cyfrowa-to znaczy, że światło nie pada na matryce podczas kadrowania, tylko systemem luster kierowane jest do naszego oka. W lustrzankach cyfrowych kadrowanie na monitorku maja tylko najnowsze Olympusy. Jak jesteś amatorem, to czemu 3000 zł na sprzęt wydawałeś bez uprzedniego zapoznania się z nim?
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Sprzedaj, albo pożycz komuś z rodziny![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Kupiłeś bardzo fajny aparat, poczytasz trochę i bedziesz robił swietne zdjęcia.Nie przejmuj się głupawymi tekstami.Wszystkiego mozna sie nauczyc.