Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 72 z 72

Wątek: Canon 50mm f1.8 MkII vs MkI

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Gratuluję pomysłowości. Spotkałem się z wieloma opiniami potwierdzającymi nieznaczną "wyższość optyczną" wersji MKI nad wersją MKII, jednakże cały czas podkreślam że nie znaczy to wcale iż jeżeli jedna osoba dostrzeże różnicę pozostałe także muszą ją widzieć.
    Praktyka, nie pomysłowość Spotkałem się wieloma opiniami potwierdzającymi brak wyższości optycznej pomiędzy jedną i drugą, mało tego - z jednej i drugiej miałem okazję korzystać...

. Z czegoś ten stan rzeczy musi wynikać i nie wydaje mi się aby był to tylko i wyłącznie "przesąd" wyższości MKI nad MKII nie posiadający żadnego "fizykalnego" uzasadnienia.
    Oczywiście że z czegoś wynika i nie trudno wymyśleć z czego - z ilości jednej i drugiej wersji na rynku... Zwróć choćby uwagę na ceny podane w Camera Museum - I była stosunkowo drogim obiektywem...

I znowu jest to tylko i wyłącznie Twoja subiektywna ocena, którą oczywiście szanuję i absolutnie jej nie neguję.
    A widziałeś inne niż subiektywne opinie tutaj na forum ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Spotkałem się wieloma opiniami potwierdzającymi brak wyższości optycznej pomiędzy jedną i drugą ...
    Ja ze swojej strony spotkałem się z opiniami zgoła odmiennymi. Każdy kto zastanawia się nad wyborem pomiędzy wersją MKI a MKII powinien (w miarę możliwości oczywiście) porównać jakość odwzorowanie poszczególnych wersji i na tej podstawie dokonać ostatecznego wyboru.

... mało tego - z jednej i drugiej miałem okazję korzystać...
    Ja także, stąd moje powyższe przemyślenia.

Oczywiście że z czegoś wynika i nie trudno wymyśleć z czego - z ilości jednej i drugiej wersji na rynku...
    Zgadzam się, jednakże nie wydaje mi się aby dysproporcja ta wynikała tylko i wyłącznie z racji mniejszej ilości wyprodukowanych egzemplarzy.

A widziałeś inne niż subiektywne opinie tutaj na forum ?
    Cóż :-).
    Ostatnio edytowane przez axk ; 12-10-2008 o 11:14
    EOS + Speedlite

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów