To oczywiste, prawie każdy obiektyw winietuje tyle że w dosyć specyficznych warunkach ją widać...Zamieszczone przez Tytus
To oczywiste, prawie każdy obiektyw winietuje tyle że w dosyć specyficznych warunkach ją widać...Zamieszczone przez Tytus
haakon, mk2 jest bardzo dobry. mam go, dosc czesto zmieniam obiektywy a plastikowy bagnet nie przeszkadza mi zupelnie. Widze ze jestes z wawy. Jesli chcialbys to mozemy sie gdzies w centrum umowic i zobaczysz jak ostrzy i jak sie generalnie sprawuje.
pozdr.
Zamieszczone przez absolut
bardzo chetnie tylko niech mi aparat przwioza zza wielkiej wody. Jak dotad pstrykalem Minoltami D7i/Hi ale wybila pora na DSLRa i do tego pozniej jakies body analogowe ale teraz interesuja mie szkielka
aparacik dotrze do mnie z 28-135 IS ale chcialbym miec jakas dobra i relatywnie tania portretowke i jak widze ta 50dziesiatka 1.8 jest zachwalana w swoim przedziale cenowym na 1.4 mnie po prost nie stac a szukac MKI tez chyba nie bede kupie nowe na allegro i bede mial z glowy i szklo na gwarancji. Co do spotkania to jak tylko dostane go w swoje rece to zapukam do Ciebie i chetnie przyjme kilka cennych uwag jako newbie... :P
Pozdrawiam
No to jeszcze taki argument ze 1.4 bardziej pasuje do reszty twojego zestawu a 1.8 za bardzo by obnizal srednia jakosciZamieszczone przez muflon
.
Wyrzuc 300D, EFS-a i Image Tank i zestaw bedzie OKZamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
Exifow nie ma to latwo oszukacZamieszczone przez Tomasz Golinski
![]()
Opłacało pogrzebać się w archiwum. Są jak widzę tu użytkownicy Canona 50/1,4 i tak mnie kręci by ten obiektyw dopiąć go do 300D - bo taki zestaw widzę u Pana Tomka. Jak on się spisuje w porównaniu no powiedzmy do 18-55 (KIT) bo jak ten to wiem, ale nie oczekuję odpowiedzi typu, że to "inna klasa" ale coś bardzej rzeczowego czy w narożach jest ostro przy pełnej dziurze, czy nie ma flar albo aberacji chromatycznej (bądż też innych jakichś zauważalnych wad optycznych) - może to naiwne pytania, ale już miałem przykre doświadczenia ze szkłem o renomowanej opinii.
Proszę o rzeczową aczkolwiek w pewnym stopniu subiektywną opinię.